Der er tale om den socialdemokratiske borgmester Ole Bjørstorp.

Borgmester Ole Bjørstorp er naturligvis skuffet over, at valget ikke er faldet på ham.

»Jeg selvfølgelig skuffet over det, men jeg er dog afklaret med det. Sådan er vilkårerne. Jeg regner dog, at hvis jeg får stemmer nok, så bliver jeg i kommunalpolitik efter kommunalvalget i 2021,« forklarer han til B.T.

Det var socialdemokratiske Merete Amdisen, der løb med sejren. Hun modtog 206 stemmer mod Ole Bjørstorps 96 stemmer i det internte magtopgør. I et Facebook-opslag giver hun sit syn på sejren.'Tak for tilliden. Medlemmerne af Socialdemokratiet Ishøj har peget på mig, som partiets borgmesterkandidat ved valget i november 2021.' skriver hun i sit opslag, som efter en time har fået 300 likes.

I den seneste periode har Ishøj og andre Vestegnskommuner været i centrum, da der har været et højt smittetal i kommunerne.

Den 74-årige Ole Bjørstorp har siden 2001 været siddet på posten i Ishøj Kommune, men her til aften har han tabt afstemningen om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget i Ishøj næste år.

Socialdemokratiet har siddet på et absolut flertal i vestegnskommunen sidden 1985 i Ishøj Kommune og selvom Ole Bjørstorp får det højeste antal personlige stemmer ved næste kommunalvalg, så vil han ikke få borgmesterposten igen.