Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Spørger man vælgerne, hvem der skal overtage formandsposten i Venstre efter Lars Løkke Rasmussen, falder det ikke ud til næstformand Kristian Jensens fordel.

I en ny meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget foretrækker kun 16 procent af de adspurgte Kristian Jensen som Venstres leder, når Lars Løkke Rasmussen stopper. Og det er kritiske tal for den danske udenrigsminister, lyder vurderingen fra Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

»Det er meget kritiske tal for Kristian Jensen. Han er ikke alene partiets næstformand og dermed den naturlige arvtager, han er også den eneste erklærede kandidat til at tage over efter Løkke. Og alligevel bliver han slået af såvel Søren Gade som Inger Støjberg. Det er helt galt,« siger Erik Holstein.

I den nye meningsmåling peger 25 procent på Venstres gruppeformand Søren Gade som Løkkes arvtager og 17 procent på integrationsminister Inger Støjberg. Syv procent mener, at Søren Pind skal efterfølge Løkke, og 36 procent mener, at det skal være en helt anden.

Kristian Jensen meddelte i weekenden, at han er klar til en åben magtkamp, hvis andre ønsker at blive formand for Venstre, når der en dag skal findes en efterfølger til Lars Løkke Rasmussen. Det har genåbnet diskussionen om, hvem der skal være Venstres næste formand.

Tirsdag kaldte Venstres gruppeformand Søren Gade den genopblussede formandssnak for træls. Under formandsopgøret i sommeren 2014 dukkede Gades eget navn op som en mulig ny V-formand, og kigger man på den nye måling, er han da også vælgernes favorit.

»Søren Gade kan blive meget svær at besejre, hvis han vælger at gå efter formandsposten. Som det ligger nu, har Kristian Jensen næppe mere end en fifty-fifty chance, og det er alt for dårlige odds for en siddende næstformand,« siger Erik Holstein.

Andre læser også