OBS OBS OBS STRAX BILLEDE !!!! Marianne Jelved bliver præsenteret som ny kultur minister efter Uffe Elbæk
OBS OBS OBS STRAX BILLEDE !!!! Marianne Jelved bliver præsenteret som ny kultur minister efter Uffe Elbæk Foto: Søren Bidstrup
Marianne Jelved er nu ny kulturminister. Hun har været hos Dronningen, som man siger på Amalienborg. Dronningen var dog ikke hjemme, så det var Prins Joachim, der tog imod.

Kl. 14.30 er der officiel overdragelse i Kulturministeriet. Her skal Uffe Elbæk overdrage ministeriet til Marianne Jelved.

- Jeg tror ikke, Uffe Elbæk bliver så ked af det, når det er mig, der tager over, siger Marianne Jelved.

Marianne Jelved blev hyldet af unge Radikale på Slotspladsen.

- Jeg er ikke nogen overgangsfigur. Jeg kan ikke sige, hvordan jetg vbil gøre det anderledes end Uffe. Vi er vidt forskellige mennesker, siger Marianne Jelved.

Det er 11 år siden, hun sidst takkede af som minister på Amalienborg. Det var efter otte år som økonomi- og erhvervsminister og vicestatsminister under Poul Nyrup Rasmussen.

Uffe Elbæk meddelte onsdag, at han trak sig som kulturminister efter sagen om brug af skattekroner. Sagen fremkom for fem dage siden med en forside på BT om, at Uffe Elbæk havde afholdt fem arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, hvor hans mand, Jens Pedersen, er ansat som sekretær.

LÆS HELE SANDHEDEN OM UFFES EXIT HER
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.