Venstres familieordfører Tina Nedergaard var tirsdag i skudlinjen på partiets gruppemøde, hvor partikollega og socialordfører Karen Ellemann satte spørgsmålstegn ved Nedergaards loyalitet over for partiet.

Det erfarer BT fra kilder i partiet.

De to Venstre-kvinder deltog begge i forhandlinger med socialminister Manu Sareen (R) om voldsdømte fædres ret til forældremyndighed. Ifølge BTs kilder mente Ellemann ikke, at Nedergaard havde mandat til at sige, at det fra Venstres side er ufravigeligt, at fædre skal miste forældremyndigheden efter en voldsdom.

Ifølge Tina Nedergaard selv var det heller ikke det, hun mente. I en brandslukningsmanøvre fik hun Socialministeriet til at bekræfte sin pointe med, at der også er undtagelser, hvor voldsdømte fædre kan beholde forældremyndigheden.Efter forhandlingerne i tirsdags nævnte Tina Nedergaard dog ikke noget om undtagelserne.

»Vi ønsker det ændret til, at man som udgangspunkt mister forældremyndigheden. Så må vi høre, om ministeren er parat til at gå lige så langt som Venstre,« sagde hun til denoffentlige.dk

I en intern mail, som BT er kommet i besiddelse af, skriver Tina Nedergaard følgende til sine partifæller:

’... Det blev på gruppemødet draget i tvivl, om jeg har fulgt gruppens mandat, og om jeg loyalt over for gruppen gengav mit bidrag til forhandlingerne hos ministeren i morges. Jeg har naturligvis holdt mig inden for det mandat, der blev mig givet i gruppen, ligesom jeg selvfølgelig rutinemæssigt har gengivet sagens faktiske forhold over for gruppen på dagens møde.’

Bekræfter episoden
Tina Nedergaard bekræfter episoden over for BT, men ønsker ikke at give yderligere kommentarer. BT har også forsøgt at få en kommentar fra Karen Ellemann og gruppeformand Kristian Jensen, men de ønsker ikke at kommentere.

Venstre står ifølge Berlingske Barometers vægtede gennemsnit til 22,9 procent og 41 mandater, hvilket svarer til en tilbagegang på seks mandater siden sidste folketingsvalg.
Tilbagegangen udløser en benhård kamp om partiets folketingstaburetter. Tina Nedergaard havde i første omgang afvist at genopstille til Folketinget, men kæmper nu en indædt kamp med Karen Ellemann om mandaterne i Københavns Omegns Storkreds.

Tirsdagens infight kunne tyde på, at det bliver en hård kamp om V-mandaterne på den københavnske vestegn.

Regeringen vendte for nylig på en tallerken og vil ikke længere automatisk give voldsdømte forældre retten til myndigheden over deres børn.