Rullemarie undersøgte rådhuspladsen i Odense.
Rullemarie undersøgte rådhuspladsen i Odense.

Kampdag kom ikke op i det røde felt

På trods af det perfekte vejr, var der kun ca. 40.000, der gad møde op i Fælledparken i København. Det er 20.000 mindre end sidste år. I Odense fik en bombetrussel meget opmærksomhed, men det viste sig, at der ikke var noget sprængfarligt i den mistænkelige taske.

I Fælledparken i København var det Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, der fik mest bifald. Villy Søvndal kunne ikke rigtigt skabe begejstring. Og Helle Thorning-Schmidts budskab om at det er hårdt at rydde op edfter VKO og at vi alle må yde noget mere, er heller ikke nogen kæmpe sællert på en rød kampdag.

I Odense måtte Helle Thornings tale flyttes pga en bombetrussel. Og nogen havde da også set en knallertkører smide en taske i en skraldespand. Men bomben viste sig at være en fuser. Der var intet sprængfarligt i tasken.

Til gengæld lykkedes det de borgerlige at få sat deres præg på arbejdernes kampdag. Dansk Folkeparti udfordrede  Socialdemokraterne og fagbevægelsen i store avisannoncer. Og i en kronik i Berlingske skriver Joachim B. Olsen (LA) at det i virkeligheden er SRSF-regeringen der udnytter arbejderne.

Både Helle Thorning og Villy Søvndal brugte meget af deres taletid på at skælde ud på Pia Kjærsgaard, som blev kaldt en plattenslager, og VK-regeringen som skulle være skyld i alle problemerne. Men de nævnte intet om  de kommende trepartsforhandlinger, som skulle være lige på trapperne. Selv om 1. maj ellers kunne være en fin anledning til netop det

 
Genlæs hele livebloggen HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.