Spændingen stiger inden dagens dramatiske Venstre-møde i Herning.

Endnu en Venstre-politiker siger nu nej tak til Inger Støjberg som næstformand for partiet.

I stedet meddeler folketingsmedlemmet Kim Valentin, at han helst ser Ellen Trane Nørby få pladsen.

På Facebook skriver han kl. 00.30 i nat, at yderfløjene skal have mindre magt.

»Vælgerne sagde ved valget den 5. Juni, at yderfløjene i folketinget skulle have mindre magt - det synes jeg, vi skal lytte til og søge indflydelse hen over midten i dansk politik,« skriver Kim Valentin.

Selv om han ikke direkte skriver, at Inger Støjberg er mere højreorienteret i sin politik end Ellen Trane Nørby, lægger Kim Valentin ikke skjul på, at det er den linje, der er årsag til hans anbefaling.

»Denne linje bør den nye ledelse i partiet efter min mening forfølge, så vi næste gang kan få Jacob Ellemann-Jensen som statsminister. Min anbefaling er at dette sker bedst med Ellen som næstformand frem mod næste valg,« skriver han på Facebook.

Kim Valentin er det fjerde folketingsmedlem fra Venstre, der offentligt peger på Ellen Trane Nørby som ny næstformand.

Ulla Tørnæs, Bertel Haarder og Jan E. Jørgensen har allerede meldt åbent ud, at de også foretrækker, at Ellen Trane Nørby får posten, de 850 delegerede Venstre-folk skal stemme om lørdag.

Især vakte det opsigt, da Jan E. Jørgensen torsdag skrev et indlæg med kritiske spørgsmål til Inger Støjberg på sin Facebook-profil.

En anden Venstre-politiker gav ham dog besked om, at hans kritik burde være intern i partiet, og derfor slettede Jan E. Jørgensen sit indlæg.

Siden Inger Støjberg 4. september meddelte, at hun stiller op som næstformand, har omkring ti politikere fra Folketinget sagt, at de støtter hende.

Dog har kun Britt Bager, Martin Geertsen og Sophie Løhde dagen før landsmødet ville bekræfte, at de stadig peger på Støjberg.

De andre har ikke svaret på B.T.s spørgsmål om, hvorvidt de fortsat ser Inger Støjberg som ny næstformand.

B.T. følger udviklingen under landsmødet...