____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Fremkomsten af et såkaldt kældernotat har skabt en dramatisk vending i dagens afhøringer i Skattesagskommissionen.

Under afhøringen af skattedirektør Lisbeth Rasmussen er det kommet frem, at Skat allerede behandlede spørgsmålet om Helle Thorning-Schmidts skattefrihed i 1999. Dengang var hun medlem af Europa-Parlamentet og bosiddende i Bruxelles. Imidlertid besluttede Skat at skære sagen til, så man kun tog stilling til ægtefællen Stephen Kinnocks skatteforhold.

Hvilken betydning kældernotatet har, er derfor lige nu uafklaret.

Oplysningen udløste straks et krav fra Lisbeth Rasmussens bisidder om, at dørene til retslokalet blev lukket og pressen smidt ud. Det skete under voldsomme protester er alle tilhørere og journalister i det gamle retslokale på Fremtidsvej.

- Man kan komme ind på nogle oplysninger, som for det meste kan findes i kommissionens materiale, men jeg er af den opfattelse, at i hvert fald ikke alt materialet er tilgået journalisterne. Det er noget, der går videre end det vi har hørt indtil nu, og det er oplysninger, som ikke har været forelagt de pågældende - Stephen Kinnock og Helle Thorning, forklarede advokat Nicolai Westergaard, der repræsenterer Lisbeth Rasmussen og hendes kolleger fra Skat København.

Tilsyneladende skal der være tale om et hemmeligt notat, som lå gemt af vejen i kælderen hos Skat. Et notat, der blev fundet frem inden et vigtigt møde under behandlingen af Stephen Kinnocks skatteforhold.

Du kan følge med live fra skattesagen her