Næsten 70.000 kroner for at transportere en korrespondents hustrus hest fra Danmark til USA møder kritik.

Kulturminister Mette Bock (LA) kalder sagen om en hestetransport finansieret for licenspenge for "en bizar sag".

»Jeg synes, at det lyder som en meget bizar sag, og jeg kan forstå, at der er spørgsmål på vej desangående, og så må vi jo bede DR redegøre for det.«

»Jeg håber, at DR vil være åbne, og helt personligt vil jeg sige, at hvis det forholder sig som beskrevet her, så synes jeg, at DR gør sig utroligt sårbar over for kritik,« siger Mette Bock.

Sagen drejer sig om DR-journalist Johannes Langkilde, som af sin arbejdsgiver fik betalt transporten af sin kones hest fra Danmark til Washington, da han flyttede til USA som korrespondent.

Det kostede licensyderne næsten 70.000 kroner at flytte DR-korrespondentens hustrus hest. Det viser en faktura, som Radio24syv har set, og DR har efterfølgende bekræftet beløbet.

Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har kritiseret DR for at bruge licensmidler til en så dyr hestetransport.

Mette Bock glæder sig til at høre DR's forklaring.

»Det bizarre i det her er, at man skal transportere ægtefællers dyr den halve jord rundt, fordi man har fået en stilling som korrespondent.«

»Det lyder meget bizart, men jeg vil gerne afvente og høre, hvordan DR redegøre for denne sag,« siger ministeren.

Hun ønsker, at DR generelt skal være meget mere åbne. Også om økonomiske sager, der vedrører personalesager.

»Det er den bedste måde at værne sig mod kritik på. Dette er endnu en konkret anledning til at opfordre til åbenhed,« siger Mette Bock.

DR skal være sin rolle bevidst, mener hun.

»DR er finansieret af licensmidler, som vi tvangsudskriver til alle danskere, og derfor han man en særlig forpligtelse, og det går jeg ud fra, at DR er opmærksom på,« siger Mette Bock.