I DRs dramaserie »Mord uden grænser« bliver en kvinde fundet myrdet i København, og det bliver hurtigt klart, at mordet trækker spor til både Belgien og Tyskland. I TV-serien sammensætter Europol et hold af politifolk fra de tre lande, og man følger, hvordan de i samarbejde forsøger af opklare forbrydelserne.

Det lugter langt væk, synes EU-modstandere, som kalder det ubetænksomt og ren propaganda, at DR laver en dramaserie, som skildrer Europol-samarbejdet kort før, danskerne skal til folkeafstemning om EU-retsforbeholdet, skriver Politiken.

Hvis retsforbeholdet ikke afskaffes, kan Danmark ikke længere være en del af det europæiske politisamarbejde.

Rina Ronja Kari, som er europaparlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, er stærkt kritisk over for »Mord uden grænser«.

»Man laver en dramaserie, som sætter Europol i et godt lys. Propaganda er et hårdt ord, men det er altså problematisk,« siger hun til Politiken.

Både DR og seriens forfattere siger til Politiken, at der er tale om ren tilfældighed, at serien bliver vist op til en snarlig folkeafstemning, og DRs dramachef Piv Bernth slår over for Politiken fast, at der ikke har været tanker om at »forherlige politisamarbejdet«.