Opret reelle job i stedet for at sende kontanthjælpsmodtagere ud og feje gader. Det er der rigeligt, der gør i forvejen, siger Robert Nielsen, der er bedre kendt som 'Dovne Robert'. Foto: Martin Sylvest
Opret reelle job i stedet for at sende kontanthjælpsmodtagere ud og feje gader. Det er der rigeligt, der gør i forvejen, siger Robert Nielsen, der er bedre kendt som 'Dovne Robert'. Foto: Martin Sylvest Foto: Martin Sylvest Andersen

Giv folk et reelt job i stedet for at sætte dem til at feje, når der alligevel ikke er behov for det. Sådan lyder 'Dovne Roberts' kommentar til beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) planer om at indføre såkaldte nyttejob.

Mette Frederiksen har meldt ud, at hun er klar til at droppe de stærkt kritiserede jobsøgnings- og aktiveringskurser. I stedet vil hun sætte kontanthjælpsmodtagere over 30 år til at feje gader og slå græs, hvis de ikke har fundet et job inden for et halvt år. Det fortæller ministeren, der snart er klar med en omfattende kontanthjælpsreform, til Jyllands-Posten.

Mette Frederiksen22

Rufina Mercado

- Jeg er helt med på, at meningsløs aktivering bliver nedlagt, men der findes ingen steder i landet, hvor der er behov for flere, der fejer. Giv dog folk et reelt job i stedet, siger Robert Nielsen til BT.

Han blev i efteråret 2012 landskendt som 'Dovne Robert', da han har været på kontanthjælp siden 2001 og blankt erkendte, at han er 'et dovent svin', der ikke gider tage et hvilket som helst skod job.

- Jeg har svært ved at se, at det bliver så meget anderledes. I forvejen er man jo tvunget til fuldtidsaktivering. Jeg har selv lige været i tre måneders aktivering og skal starte på noget nyt mandag, som jeg endnu ikke ved, hvad skal være, fortæller han.

joachim223

Robert Nielsens seneste aktivering var i en virksomhed, der laver tasker ud af gamle cykelslanger.

- Virksomheden beskæftiger nogle af dem, der er nederste i kontanthjælpssystemet, altså folk med meget ringe erhvervsevne. Jeg var i praktik i lederteamet, og der var jeg faktisk glad for at være, siger han.

Til spørgsmålet om det ikke er rimeligt nok, at Mette Frederiksen nu vil have kontanthjælpsmodtagere til at arbejde for pengene, svarer han:

- Jeg tror slet ikke, nogen af jer har forstået, hvad det hele handler om. Folk tror, at vi ikke laver noget for kontanthjælpen, at vi bare får pengene stukket op i røven. Sådan foregår det ikke.

kontanthjælp

Hvad vil du selv foretrække, at blive sendt på aktiveringskursus eller ud og feje gader?

- Spørger du, om jeg gerne vil ansættes som kommunal medarbejder hos Vej & Park, vil jeg sige ja tak - hellere end gerne. Problemet er bare, at der er ikke nogen steder der ude, hvor der mangler at blive fejet, siger Robert Nielsen og fortsætter:

- Jeg kan ikke fatte, hvorfor man ikke bare opretter det som rigtige job, så de her mennesker kan finde ud af, hvad det vil sige at have et almindeligt arbejde. Kommunen bruger milliarder på de her private aktiveringscirkusser i stedet for at skaffe folk i job.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.