Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens ministerium offentliggjorde torsdag dystre talt for antallet af danskere, som vil have opbrugt deres ret til dagpenge i løbet af første halvdel af 2013.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens ministerium offentliggjorde torsdag dystre talt for antallet af danskere, som vil have opbrugt deres ret til dagpenge i løbet af første halvdel af 2013. Foto: Claus Bech

Regeringen forventer, at mellem 17.000 og 23.000 danskere opbruger deres dagpenge i årets første seks måneder. Før lød skønnet på cirka det halve.

Godt og vel dobbelt så mange danskere som tidligere ventes nu at opbruge deres dagpenge i første halvår af 2013.

Sådan lyder et nyt skøn fra regeringen, der baserer vurderingen på datagrundlaget for akutpakken.

- Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet har på baggrund af et nyt datagrundlag opdateret skønnet for, hvor mange der forventes at opbruge dagpengene. Det skønnes nu med betydelig usikkerhed, at det kommer til at omfatte mellem 17.000 og 23.000 ledige i første halvår, lyder det.

I september lød skønnet, der dengang også skulle behandles med »betydelig usikkerhed«, at 7.000-12.000 personer ville opbruge dagpengene i første halvår af 2013.

Til BT Verner Sand Kirk, direktør i AK Samvirke

Ændringerne skyldes flere ting:

- Først og fremmest en lavere vækst og afdæmpede vækstudsigter i forhold til sommeren 2012 samt en lavere afgang fra dagpenge i efteråret 2012 end forventet, skriver Beskæftigelsesministeriet på sin hjemmeside

Skønnet berører udelukkende personer, der risikerer at miste dagpengene i årets første seks måneder, og det kan derfor ikke anvendes til en opgørelse for hele 2013.

Den nuværende dagpengereform kom på plads i 2010, og her blev det aftalt, at dagpengeperioden skulle forkortes fra fire til to år, ligesom at kravene til genoptjening fordobles.

Dengang blev det ifølge Børsen skønnet, at blot 2000-4000 risikerede at ryge ud som følge af de nye regler. Et skøn, der står i skærende kontrast til de nye vurderinger for 2013.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.