Dansk Industri opfordrer til samling om en ny krisestrategi, der skal holde de offentlige udgifter nede.

Dansk Industri (DI) advarer om, at Danmark risikerer fattigdom, hvis ikke politikere på tværs af blokkene finder fælles fodslag om en krisestrategi for de næste syv, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge DIs administrerende direktør Karsten Dybvad skal der handles nu.

- Vi er velhavende på lånt tid, og vi kan ikke længere tage vores velstand for givet, siger han til avisen.

DI opfordrer statminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at formulere en strategi, der skal være udgangspunkt for alle politiske initiativer. Hun skal dog sikre sig, at oppositionen støtter og vil følge den - også efter et eventuelt regeringsskifte.

Det skal ifølge DI gøres på grundlag af en udgiftskommission.

- Uafhængige eksperter skal kigge på den offentlige sektor med friske øjne. Hvad kan vi undvære, og hvad kan vi gøre anderledes, siger Karsten Dybvad.

Eksperterne skal komme med ideer til, hvordan der kan indføres syv års nulvækst i den offentlige sektor, så pengene i stedet skal hjælpe erhvervslivet til at skabe vækst og job.

- Vi skal være mere optagede af, hvordan vi skaber velstand, i stedet for hvordan vi fordeler pengene, siger Kasten Dybvad.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er ikke klar til syv års krisestrategi, men er glad for DIs opfordring til bredt samarbejde.

- De seneste 10-12 år har vi ikke set mere bredt samarbejde om den økonomiske politik end efter regeringsskiftet. Vi har fået brede aftaler om skat, energi og budgetlov, der skaber tillid til vores økonomi. De tre aftaler vil langt ind i fremtiden bidrage markant til vækst og beskæftigelse, siger han til Jyllands-Posten.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.