Dansk Industri havde gerne set, at EUs ledere havde satset mere på forskning, innovation og infrastruktur i det nye budget. Der skal sættes en ny dagsorden, hvis Europa skal have del i fremtidens vækst, lyder det.

Dansk Industri (DI) er ikke imponeret af det nye budget for perioden 2014-2020, som EUs ledere efter maratonforhandlinger blev enige om sent fredag eftermiddag.

»Der skal en helt anden viljestyrke til, hvis Europa skal blande sig i selskabet af verdens vinderregioner. DI havde gerne set, at statslederne i langt højere grad havde prioriteret penge til forskning og innovation og ikke mindst penge til ny infrastruktur inden for transport, energi og kommunikationsteknologi. Det ville kunne sætte skub i væksten i de europæiske lande, siger DIs administrerende direktør, Karsten Dybvad, i en pressemeddelelse.

Politikerne har ifølge DI afsat 13 procent af EU-budgettet til at skabe vækst og styrke konkurrenceevnen.

»Det er godt, at stats- og regeringscheferne har vist økonomisk ansvarlighed ved for første gang at reducere størrelsen af EU-budgettet. Det er vi yderst tilfredse med. Men de politiske prioriteter i budgettet er ikke tilstrækkeligt ambitiøse. Det er uforståeligt, at medlemslandene ikke har modet til at lægge et budget, som kan skabe den vækst og de arbejdspladser, Europa har så hårdt brug for,« siger Karsten Dybvad og tilføjer:

»Europa er hårdt presset af konkurrencen fra omverdenen. Virksomhederne vælger i stigende grad Europa fra, fordi det bedre kan betale sig at drive virksomhed andre steder. Det betyder, at investeringer - og dermed vækst og nye arbejdspladser - går uden om Europa og uden om Danmark,« siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.