Formanden for Dansk Folkepartis Ungdom skriver i et debatindlæg, at flygtningemænd, der krænker kvinder, skal kastereres og sendes hjem. Over for BT nuancere han dog budskabet lidt.

I kølvandet på de mange historier om asylansøgere der krænker kvinder har Røde Kors indført undervisning i seksualmoral på danske asylcentre. Men 21-årige Lucas Thelander Hultgren, der er formand for Dansk Folkepartis Ungdom, har et andet og meget mere kontant løsningsforslag:

»De mange flygtningemænd i Danmark, der tydeligvis ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt over for kvinder, skal ikke have seksualundervisning, som var kongeriget Danmark en anden kaffeklub, de skal medicinsk kastreres og sendes hjem,« skriver Lucas Thelander Hultgren i et debatindlæg i Ekstra Bladet fredag.

Overskriften lyder helt simpelt "DFU-formand: Kastrer svinet!", og debatindlægget er blevet delt flittigt på Facebook.

Seksualmoralen hos mellemøstlige asylansøgere er kommet til debat, efter at politiet i den tyske by Köln har modtaget flere hundrede anmeldelser om seksuelle krænkelser mod kvinder begået nytårsnat. Siden er der også kommet historier frem om, at asylansøgere krænker kvinder i blandt andet Thisted og Sønderjylland.

I tyske svømmehaller er der også visse problemer, hvor løsningen har været helt at formene asylansøgere adgang.

Men det er nu alligevel ikke den type adfærd, der skal straffes med kastration, siger DFU-formanden, da BT ringer til ham:

»Hvis man har gramset på en dame, skal man ikke medicinsk kastereres. Det er et strafredskab, vi mener, man skal bruge med omhu og kun i særligt grove sædelighedssager, hvor det drejer sig om pædofili eller hvor man flere gange er dømt for voldtægt. Og så er det sådan set lige meget, hvilken kultur, man har,« siger Lucas Thelander Hultgren

I sagen fra Köln er der vel ikke nødvendigvis tale om personer med flere voldtægter på samvittigheden?
»Nej, men nu er det jo lige Köln, der er i fokus. Og der var også voldtægter i Köln.«

Men hvis dit forslag ikke gælder de personer, hvorfor bringer du det så op i denne sammenhæng?
»Det er fordi jeg mener, vi som retsstat må ruste os til, at vi nok desværre kommer til at se mere af det her.«

Skal det forstås sådan, at du mener, de flygtninge og migranter der kommer til landet vil begå flere voldtægter?
»Jeg har en frygt for, at nogle af de folk, der kommer, har en kultur, hvor man ikke sætter kvinden lige så højt som manden, og det kan lede til flere voldtægter. Derfor mener vi i DFU, at straframmen må sættes op og man må se på medicinsk kasteration.«

Det er ikke første gang DFU slår til lyd for medicinsk kasteration. I 2012 kørte ungdomsorganisationen en kampagne under overskriften: Kastrer svinet.