»Det er fint, hvis dialog virker. Men hvis det ikke gør, så må man tage andre midler i brug. Det er tid til at sige, at på de danske motorveje, der kører man i bil - der går man ikke. Hvis man ikke kan forstå det, må politiet forklare det på en anden måde, så alle forstår det.«

Sådan lyder det onsdag eftermiddag fra Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, der har fået nok af at se hundredevis af flygtninge og migranter gå på de danske motorveje. Og han er også træt af, at se dansk politi være ‘passive’.

»Det er helt uholdbart, at man kan se stort på de love og regler, mens politiet bare accepterer det.  Der lukkes motorveje og alt muligt andet, mens alle de, der overholder loven bliver berørt. Det er simpelthen ikke rimeligt,« siger Martin Henriksen.

Han tilføjer:

»Der er behov for, at der kommer nogle klare makeringer fra politiledelsen og regeringen om, at der er grænser for, hvor langt man kan komme med dialog. På et tidspunkt er man nødt til at sige: ‘Nu stopper festen’. Og hvis de ikke flytter sig, så må de flyttes.«

I onsdagens udgave af BT forsvarer Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at man i mandags lod flygtninge og migranter gå på Sydmotorvejen i timevis. Kim Kliver forklarer, at der er tale om en ‘humanitær situation’, hvor politiet helt bevidst har valgt ‘dialogen’ som våben. Integrationsminister Inger Støjberg (V) kalder politiets arbejde for 'fantastisk'.

»Jeg har ikke en finger at sætte på det,« siger hun til BT onsdag.

Men Martin Henriksen peger på, at E45-motorvejen i Sønderjylland onsdag også er blevet lukket, fordi flygtninge og migranter begyndte at vandre der. Det bestyrker ham i, at politiets dialog-basserede tilgang ikke fungerer. Samtidig efterlyser han politisk opbakning til at ‘politiet bruger de beføjelser det har.’

»Vi kan ikke blive ved med at lukke veje eller standse togtrafikken, fordi der er nogle, som ikke vil gøre, hvad de får besked på af ordensmagten. Der er ingen, der har lyst til at se billeder, hvor folk græder og bliver hevet væk. Det er, kan jeg godt regne ud, også en del af årsagen til, at politiet har valgt dialogen. Men det kan bare ikke være det, der dikterer, hvordan politiet skal agere. Og der er nu behov for, at man træder i karakter,« siger han.

DF’eren mener, at der er nogle flygtninge og migranter, der udnytter situationen:

»De, der går til grænsen hele tiden, de fornemmer jo også, hvis politiet hele tiden bakker. Og så går de bare lidt længere næste gang. Når de går ude på en motorvej, så kan man spørge: Hvad man ellers skal se igennem fingre med? Vi er ude på en kedelig glidebane, hvor vi stille og roligt accepterer, at der kan blive set stort på dansk lovgivning,« siger Martin Henriksen.