Tina Petersen, tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Svendborg, har forladt sit hjem og er gået under jorden, fordi hun føler sig truet af en YouTube-video fra danske islamister. Det skriver Jyllands Posten i dag.

I den knap 13 minutter lange video, der blev lagt på YouTube 9. december, nedkalder gruppen 'Kaldet til Islam' Allahs straf over Tina Petersen.

Gruppen er utilfreds med, at politikeren 5. december blev frifundet for racisme. For to år siden sammenlignede Tina Petersen i en opdatering på Facebook den traditionelle muslimske hovedbeklædning niqab med affald.

Ved et billede af to burkaklædte kvinder ved siden af to sorte affaldssække skrev hun:

- Hehe ...husk storskrald i morgen ;)))...'

Tina Petersen blev frifundet for udtalelserne, da retten ikke mente, at hun havde haft til hensigt at håne muslimer.

Gruppen 'Kaldet til Islam' er modstander af demokrati og ytringsfrihed, og de er kendt for tidligere at stå bag en række kontroversielle videoer.

I videoen, hvor gruppen bl.a. er efter Tina Petersen, lyder det ifølge JP:

- Det er vores pligt og vores ansvar at beskytte islam og muslimerne og forsvare dem lige meget hvad, om det så skal koste vores tid, vores penge, vores familie, vores liv. Så skal vi være klar til at beskytte islam.

Gruppen retter desuden skyts mod Venstres Inger Støjberg, justitsminister Karen Hækkerup (S), digteren Yahya Hassan, tegneren Kurt Westergaard og Ahmed Akkari.

Videoens afsluttes med en hård hilsen direkte til Tina Petersen:

- Jeg spørger Allah [...] om at sende en specifik straf på dig, Tina Petersen, og jeg spørger Allah om, at han må lamme dig resten af dit liv, for I skal vide, at vi vil aldrig nogensinde vil være passive, når det kommer til, at man håner og snakker ned om islam.

Tina Petersen har meldt personerne bag videoen til politiet.

- De truer ikke, som man ofte gør i Danmark. De truer med Allah og kalifatet. De siger, at jeg skal have en straf, det er meget personligt. Hvem ved, om der er en, der er parat til at ordne det? Man kan ikke vide, hvornår det eksploderer, siger Tina Petersen til Jyllands Posten.

Fyns Politi bekræfter over for bt.dk, at de har modtaget tre anmeldelser på videoen i går torsdag, og at politiet nu er i gang med at vurdere truslen.

- Videoen er ikke særlig konkret i sit budskab i forhold til direkte trusler, er min umiddelbare vurdering. Men der er selvfølgelig en truende retorik og nogle billeder i den, som vi skal vurdere, siger Asbjørn Høy Larsen, der er leder af servicecenteret ved Fyns Politi til bt.dk.

Tina Petersen har siden sommer været sygemeldt fra sit job som byrådspolitiker, og hun stillede ikke op til kommunalvalget 19. november.