Lyt til artiklen

Hvis Grækenland skal blive med at låne penge af EU for bare at overleve vil Dansk Folkeparti have regeringen til at tage et utraditionelt tiltag.

Det EU-kritiske parti vil have de danske politikere til at kræve, at Danmark skal have pant for fortsatte lån til grækerne.

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker, Morten Messerschmidt, foreslår den danske regering, at de skal kræve ferieøen Kos i pant for at fortsætte støtten til Grækenland.

- Vi kan godt forstå, at Grækenland ikke kan stille sikkerhed for lånene i form af rede penge. Men så kunne vi f.eks. få Kos i pant, og når Grækenland så går statsbankerot kan vi få turistindtægterne for lånene. Det er et seriøst budskab pakket ind i lidt humor, forklarer Messerschmidt til bt.dk.

- Det er jo fuldstændig uundgåeligt, at Grækenland går statsbankerot. Der er aldrig noget land, der har fået styr på økonomien uden at måtte restrukturere hele økonomien, når man har et statsunderskud på mere end 150 pct. af landets samlede produktion, siger Morten Messerschmidt.

Læs også: Pia K. raser: Det lugter fælt

Grækenland har en statsgæld på over 340 mia. euro (ca. 2600 mia kr.) og trods store besparelser, har landet fortsat løbende underskud.

Meldingen fra Dansk Folkeparti kommer efter, at Finland bl.a. har fået pant for nogle af de mange penge, de har været med til at låne Grækenland. I forbindelse med EU´s lånepakker til Grækenland på mange hundrede mia. kr, har Danmark bidraget med over 15 mia kr.

Onsdag mødes den græske premierminister Georgios A. Papandreou med Tysklands Angela Merkel for at diskutere fremtidige lån til den hårdtprøvede økonomi.

Socialdemokraternes EU-ordfører, Benny Engelbrecht, griner først, da bt.dk forklarer Dansk Folkepartis krav. Derefter bliver socialdemokraten tosset.

- Selv for DF er det her under lavmålet. Vi står i en meget alvorlig situation i Grækenland, som også kan komme til at berøre Danmark, og det er for alvorligt til at lave sjov ud af det. Det er fint, at DF vil spille fandango, men det kan jeg ikke bruge til noget. Dagen før et folketingsvalg er det ikke tid til flere populistiske forslag fra DF, siger Benny Engelbrecht til bt.dk.