Foto: Bax Lindhardt

Modstanden mod EU er ligesom den kritiske indvandrerpolitik en vigtig del af DF.

Modstanden mod EU er ligesom den kritiske indvandrerpolitik en vigtig del af DF.

Men nu lægger Kristian Thulesen Dahl op til en justering af partiets EU-politik. En justering, der også kan gøre partiet mere regeringsmodent. For DFs EU-modstand er faktisk en stor anstødssten mod et regeringssamarbejde hos Venstre.

- I tv-abonnementer taler man om store og små pakker. Tyskland vil have den store pakke, en føderal stat, England vil have en lille pakke. Det skal vi også gå efter, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Jeg synes ikke, det skal handle om, hvor vidt vi er udenfor eller med i det hele, og det skal heller ikke handle om et EU i forskellige hastigheder. For det lyder, som om vi alle er på vej samme sted hen, men ankommer på forskellige tidspunkter. I stedet skal vi acceptere, at vi permanent har et EU i forskellige niveauer. Og at vi skal samarbejde, men vi skal ikke helt ind i kernen, og vi skal aldrig være med i euroen.

Hvis vi havde været med i euroen, ville det foreløbig have kostet os 3-400 mia. i garantier for hjælpepakker til Grækenland og andre lande, siger Kristian Thulesen Dahl.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.