Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti er under beskydning på de sociale medier fra en række af partiets egne vælgere.

»Finansloven for 2016 er på plads. En god finanslov!«

Sådan starter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, et opslag på Facebook på dagen, hvor den nye finanslov blev præsenteret.

Det virker dog ikke til, at alle, der har sat deres kryds ved DF, er helt enige i det udsagn. Opdateringen har godt nok fået 500 'likes', men der er også rigtigt mange danskere, der raser over den nye finanslov på Tulles profil. Lisbeth Bjerring holder sig kortfattet til »Føj« en anden utilfreds skriver bare »Skam jer«. Nogle vælgere går så langt, at de kalder det for decideret løftebrud. Andre danskere bruger lidt mere tid på at give udtryk for deres utilfredshed med den nye finanslov, der blev præsenteret torsdag middag.

»Ja fantastisk, i har formået at pisse jeres vælgere op og ned af ryggen, mon ikke krydset bliver ændret ved næstkommende mulighed,« skriver en Brian Hansen.

En Steen Christensen skriver, som flere inde på Thulesen Dahls profil, at det er den omvendte 'Robin Hood', som DF har sagt ja til med den nye finanslov.

»Ja, Kristian det var så sidste gang I fik vores stemme. Når I tager fra de fattige og giver til de rige, så hører alt op ,Nej lad os få Pia tilbage som formand. Hun ville de små det bedste.«

Finansloven har også fået kritik fra den røde blok, hvor blandt andet Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen har været en af de mest højtråbende kritikere torsdag:

»Det her er en sort dag for Danmark. Tænk, at vi har en regering, som vil bruge milliarder på at sænke skatten for de rigeste boligejere, sænke afgiften på luksusbiler og give skatterabatter til milliardærarvinger, samtidig med at de tager penge op af lommen på de allerfattigste arbejdsløse og skærer dybt i vores velfærd og uddannelse,« lød reaktionen.

Men til TV 2 afviser Kristian Thulesen Dahl kritikken fuldstændig. Han mener, at de har fået alle deres hovedprioriteter opfyldt.

»Vi havde tre hovedprioriteter. Vi ville have løftet sundhedsområdet, vi ville have gjort noget ved ældreområdet, og vi ville have et bedre politi. Vi har fået 2,4 milliarder til sundhedsområdet, altså til vores sygehuse, blandt andet, vi har fået en værdighedsmilliard til de ældre så de ældre får en mere værdig pleje, og vi har fået afsat næsten to mia. over de næste fire år til et bedre politi og flere politibetjente.«

Han mener også, at det er positivt, at danskerne kan købe bil billigere på grund af den nedsatte registreringsafgift.

Der er dog ikke kun kritikere blandt danskerne. Eksempelvis tager en Linda Thomsen både DF og partiformanden i forsvar.

»Skrid da væk med jer, jer der ikke kan sige andet end bæ! Jeg stemmer altid DF og vil altid gøre det! Der sidder andre partier ved samme bord med deres latterlige holdninger! Tænk lige over den inden i kommentere!«