Lyt til artiklen

Luk Roskilde Universitetscenter og få råd til SU og lærepladser. Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis Ungdom, der nu blander sig i debatten om statens uddannelsesstøtte.

- Hvis det stod til DF Ungdom, ville vi på stedet lukke Roskilde Universitetscenter (RUC), der med deres ideologiske slagside, lave akademiske standarder og verdensfjern tilgang til stofområder aldrig er slået igennem som en etableret uddannelsesinstitution. Ligeledes ville vi lukke størstedelen af de eksotiske humanistiske studier på landets universiteter.

Sådan siger formand for Dansk Folkepartis Ungdom Anders Primdahl Vistisen, efter at tidligere vismand Jan Rose Skaksen i Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag foreslår, at man indfører differentieret uddannelsesstøtte, så støtten hæves til teknisk-naturvidenskabelige fag og sænkes for »brødløse«, humanistiske fag.

DF Ungdom mener således, at studier som eksempelvis filosofi, humanistisk informatik og designkultur og økonomi burde lukkes.

- Vores samfund er simpelthen gået amok i en overakademisering af områder af så perifere tilsnit, at det ville gøre Holbergs Erasmus Montanus pavestolt. Vi andre burde imidlertid skamme os. Samtidig med at nogle unge bruger fem, 10 eller 15 år på at dyrke deres fritidsinteresser som fuldtidsstudier på det offentliges regning, fuld SU og uden noget som helst jobperspektiv for enden af deres bestræbelser, er det omgivne samfund i en dyb økonomisk krise, siger formanden.

DF Ungdom mener, man bør bruge pengene på de uddannelser, man allerede nu ved, der er job inden for på den anden side af krisen.

- Og lad så humanisterne og de studerende på RUC tage på aftenskole, hvis de brænder så meget for deres interesser. Men lad os nu se, om det er så interessant, når der skal penge op af og ikke ned i lommen, siger Anders Primdahl Vistisen.

Regerings udspil til en SU-reform ventes klar til foråret.