Hvis der kommer en borgerlig regering efter valget, kræver Dansk Folkeparti markante indrømmelser. Bliver partiet ignoreret, vil man gå sammen med rød blok i konkrete sager.

Hvis ikke Venstre og Lars Løkke Rasmussen (V) er klar med markante indrømmelser på flere af Dansk Folkepartis mærkesager, så er partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) klar til at lave alternative flertal udenom en borgerlig regering. Det skriver Politiken.

Dansk Folkeparti indgik lørdag en aftale med SF om, at man vil kæmpe for at ændre dagpengesystemet, så optjeningsperioden halveres.

Læs også:

Læs også:

Kristian Thulesen Dahl peger på et par andre konkrete områder, hvor partiet kræver indflydelse. En borgerlig regering skal arbejde for en lempelig britisk EU-aftale, som Danmark så senere vil kunne få gavn af. Derudover skal Venstre droppe tanken om offentlig nulvækst.

»Det er ikke et mål i sig selv at være fri fugl. Den frie fugl er en metode, der kan tages i anvendelse, hvis det er det, der skal til, for at vi får større indflydelse,« siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

Lars Løkke Rasmussen siger til avisen, at han er rede til at se på mulighederne for at hjælpe Storbritannien, ligesom han er villig til at finde en fælles løsning i forhold til uenigheden om væksten i det offentlige.