Helle Thorning har et stort problem med sin nye skattesag, mener Dansk Folkeparti. Hun skylder danskerne en forklaring, mener partiet.

En statsministerkandidat skal have styr på skatten. Især på sin egen. Og at der nu igen sås tvivl om den socialdemokratiske statsministerkandidats personlige skatteforhold, er et kæmpe problem for Helle Thorning.

Sådan lyder skudsmålet fra Dansk Folkeparti på dagen, hvor B.T. kan afsløre, at Helle Thorning uberettiget har udnyttet sin mands skattefradrag og dermed har betalt for lidt i skat gennem seks år.

- Hun kan være statsminister i næste uge, og som statsministerkandidat skylder hun danskerne en forklaring på, hvordan det kan lade sig gøre at have så meget uorden i sine skatteforhold. 

Det siger Dansk Folkeparties skatteordfører, Mikkel Dencker, som bestemt ikke bryder sig om de nye oplysninger om Helle Thornings skatteforhold.

- Det er helt utilstedeligt. Alle borgere i det her land har pligt til at have orden i sine skatteforhold, og man må da forvente, at én der vil være statsminister, har orden i de her ting, siger han.
 
Han mener, det er en skærpende omstændighed, at Helle Thorning har udnyttet systemet for egen vindings skyld: 

- Det kan ikke være en tilfældighed, at hun så mange år i træk har uorden i sine skatteforhold. Og endda til gunst for sig selv. Havde det været et enkelt år, kunne man undskylde det med, at det var en smutter, men når det er så mange år i træk, så har man et forklaringsproblem.

Den omstændighed, at Helle Thorning ikke har gjort noget juridisk forkert, mener han ene og alene skyldes, at sagen er forældet.

Nu mener han, det er op til vælgerne at afgøre, hvilke konsekvenser sagen skal have for Helle Thorning.

- Der er valg i næste uge, og jeg synes, det er fint, B.T. tager denne sag op, så vælgerne ved, hvad de har at forholde sig til, siger Mikkel Dencker.

Se Thornings svar på nye skatte-spørgsmål herunder