Hos Dansk Folkeparti vækker det anerkendelse og respekt, at den tidligere imam og islamist Ahmed Akkari nu vender sine tidligere allierede ryggen.

Det siger partiets politiske næstformand Søren Espersen til BT.

- Ahmed Akkari har været en fremtrædende repræsentant for nogle meget ekstreme miljøer. Han har også været med til at skade Danmark med sin rolle i Muhammed-krisen. Derfor er det både interessant og godt, at han er kommet til fornuft og har indset, at det er en farlig ideologi, han har repræsenteret.

Ahmed Akkari 1

- Det er ikke ufarligt at stå frem og sige sådan, så man må tage hatten af for, at han har modet til at gå foran og vise, at der er en anden vej end islamisme, siger Søren Espersen.

Ifølge Ahmed Akkari selv var det en pause på afstand af de radikale islamistiske miljøer, der åbnede hans øjne for et nyt verdensbillede og ændrede hans syn på bl.a. demokrati og ytringsfrihed. Og netop dette kan være nøglen til at få andre til at følge hans eksempel, mener Søren Espersen.

Ahmed Akkari portræt

Lidt på afstand

-Det er altid gavnligt at se tingene lidt på afstand en gang imellem. Derfor kunne man også overveje, om det er klogt, at man eksempelvis lader kriminelle islamister have tæt kontakt til imamer, mens de sidder i fængsel. Præcis den anledning kunne man benytte til at få dem lidt væk fra de religiøse miljøer, så de får et andet perspektiv på tingene. For år tilbage gjorde man præcis det samme med unge i voldsomme kristne miljøer med stor succes, påpeger Søren Espersen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.