Hvis Annette Vilhelmsen kan indfri løfterne om et mere synligt SF i regering og øget indflydelse til partimedlemmerne, så må SF snart forlade regeringen. Det mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup:

- Det bliver utrolig vanskeligt for hende at opnå det, hun er valgt på. Hun vil give SF en mere selvstændig profil og involvere baglandet meget mere. Det sidste er næsten umuligt. Indgår man en politisk aftale med et andet politisk parti, kan man jo ikke manøvrere, hvis man først skal høre baglandet om, hvad det synes, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

- Hvis det lykkedes hende, tror jeg, at det bliver utrolig kaotisk. Det bliver et spørgsmål om, hvorvidt SF overhovedet kan fortsætte i regeringen. Jeg forestiller mig, at så vil SF være ude af regeringen om ét år, siger Peter Skaarup.

Den konservative formand, Lars Barfoed, mener ikke, at valget af Annette Vilhelmsen kommer til at betyde noget for forholdet mellem hans parti og SF:

- SF og Det Konservative Folkeparti er stærkt uenige om det meste, og det vil vi blive ved med at være, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Venstre mener, at Annette Vilhelmsen som formand øger sandsynligheden for, at regeringen ender med at indgå en finanslovsaftale med Venstre, fordi hun har brug for at vise, at hun er tro mod regeringsgrundlaget. Den opfattelse deler Lars Barfoed ikke:

- Jeg tror ikke, at valget af Annette Vilhelmsen ændrer noget nævneværdigt i forhold til det, siger han.