Det fælles europæiske grænsesamarbejde er brudt sammen.

Så kontant er meldingen fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, efter omkring 200 flygtninge er kommet til Danmark via Rødbyhavn. Flere flygtninge stak af fra området. For at undgå konfrontationer lod politiet de fortrinsvis syriske flygtningen løbe.

DF-formanden har kommenteret situationen på sin facebook-side. Her angriber han Venstre-regeringen.

»Nu må regeringen træde i karakter! Schengen-samarbejdet er brudt sammen. Med den frie bevægelighed får de migranter, der strømmer ind i Europa i disse uger, uhindret adgang også til Danmark! Derfor skal der indføres grænsekontrol NU! Kald det midlertidigt eller permanent - bare det sker!« skriver Kristian Thulesen Dahl.

BT talte tidligere søndag med gruppeformand for DF, Peter Skaarup. Han er sikker på, at Danmark står over for et flygtningepres, efter Tyskland og Østrig lørdag valgte at åbne grænserne for de mange mennesker, der flygter fra blandt andet Syrien og Afghanistan.

»Uanset hvad vi synes om det, så vil det få en afsmittende virkning på Danmark. Det er jo mennesker, der har rejst langt for at komme i sikkerhed i Europa. De er desperate, og derfor kan det tænkes, at de tager videre til Danmark eller andre lande, hvis de ikke får asyl i Østrig eller Tyskland,« siger Peter Skaarup.