Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Dansk Folkepartis Udenrigsordfører, Søren Espersen (DF), har forarget mere end 10.000 danskere, der alle mener, at han bør politianmeldes.

Derfor har de i skrivende stund 10.469 personer underskrevet en politianmeldelse, der florerer på de sociale medier, hvor Søren Espersen anklages for at have forbrudt sig mod Geneve-konventionen og straffeloven.

Lovbruddet skulle være sket i søndags, da Søren Espersen efter terrorangrebet i Paris udtalte til TV 2:

»Vi bomber ikke der, hvor der er civile, men det er vi nødt til at begynde på. IS (Islamisk Stat, red.) går jo i dækning bag kvinder og børn i landsbyer og byer, og de ved, at vi som gentlemen ikke bomber. Det må have en afslutning«.

Konkret mener den private borger Jens Andersen, der står bag underskriftindsamlingen, at Espersen opfordrer til krigsforbrydelser med sin udtagelse, og derfor forbryder sig mod tillægsprotokollerne 1 og 2 i henhold til Geneve-konventionen samt brud på straffelovens paragraf 266 og 266B.

I en pressemeddelelse fortæller Jens Andersen, at han blev rystet og vred over Espersens udtalelse og besluttede sig for at anmelde politikeren til politiet.

»Jeg skrev det i en tråd på Facebook og blev opfordret til at få flere til at skrive under på anmeldelsen - og oprettede derfor en underskriftsindsamling«.

Allerede i søndags kom det frem, at personer har politianmeldt Søren Espersen, men nu er der altså over 10.000 personer, der har sluttet sig til anmeldelsen.

»Jeg er vildt imponeret over, at så mange så hurtigt har skrevet under. Der er jo åbenbart en enorm vrede blandt mange over, at politikere kan finde på at udtale sig sådan,« skriver Jens Andersen om opbakningen.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl (DF) har på Facebook skrevet om udtalelsen: ?»Selvfølgelig skal vi ikke jage civile kvinder og børn. Espersen har beklaget, hvis hans udtalelser kunne forstås anderledes«.

Andre læser også