Lyt til artiklen

Krisen kradser voldsomt i Dansk Folkeparti.

På bare et døgn har de mangeårige folketingspolitikere Peter Skaarup, Jens Henrik Thulesen Dahl, Søren Espersen og senest Dennis Flydtkjær sagt farvel til partiet.

Helt konkret har ti medlemmer af folketingsgruppen forladt DF, siden Morten Messerschmidt blev formand i januar.

Alex Ahrendtsen er en af de seks tilbageblevne folketingspolitikere i det ramponerede parti, og han har en klar melding.

»Jeg bliver i Dansk Folkeparti, og jeg bliver i folketingsgruppen. Jeg er meget tilfreds med Morten Messerschmidt som formand, og jeg kan slet ikke genkende alle de der beskyldninger, der er mod ham,« siger Alex Ahrendtsen søndag morgen til B.T.

Han kritiserer de ti folketingspolitikere, der har forladt partiet.

»De her ti folketingsmedlemmer har haft svært ved at respektere medlemmernes valg af Morten Messerschmidt som formand. Det er så ulykkeligt. Men de har valgt at gå, og jeg ønsker dem held og lykke,« siger han.

Hvorfor kalder du det ulykkeligt, at de ikke kan respektere Morten Messerschmidt?

»Næsten to ud af tre af medlemmerne i Dansk Folkeparti stemte jo på Morten. Jeg forstår ikke, at man som folketingsmedlem ikke kan respektere et demokratisk valg. Det er det, jeg synes er så ulykkeligt,« siger han og tilføjer:

»Det er ikke småting den kære Morten er udsat for. Jeg synes ikke, at han har fortjent det.«.

Hvordan kan du sige, at Morten Messerschmidt er en glimrende formand, når partiet er mere end halveret i Folketinget, efter han blev formand?

»I Folketinget, men alle andre steder går det faktisk rigtig godt, men der er ingen af jer journalister, der vil skrive om det. Men det er faktisk det, der er sagen,« siger han og fortsætter:

»Det er klart, at når nogen i folketingsgruppen ikke vil respektere et offentligt valg, så bliver der ballade. Det er ulykkeligt, og det havde jeg faktisk ikke forventet.«

Alex Ahrendtsen forklarer, at han havde forventet mere af de rutinerede politikere, der nu stopper i DF.

»Jeg har selv været ekstremt loyal over for ledelsen i mange år, og jeg havde forventet, at andre også var sådan,« siger han.

Men gruppeformand Peter Skaarup sagde jo også, at han har været loyal i så mange år, men nu fik han nok. Tænker du ikke, at det på et tidspunkt er nok?

»Næ, for de er jo valgt på Dansk Folkepartis stemmer. Jeg var aldrig blevet valgt uden Dansk Folkeparti, men det er underligt at se, at fællesskabet ikke betyder noget mere. Nu er det mig, mig, mig. Jeg forstår det simpelthen ikke,« siger han.

Af de seks tilbageblevne i DFs folketingsgruppe har B.T. også talt med Mette Hjermind Dencker, der bliver indtil næste valg, hvor hun dog stopper i politik.

Så lige nu er det kun René Christensen, Alex Ahrendtzen, stifteren Pia Kjærsgaard og formanden Morten Messerschmidt, der ikke har meldt ud, at de enten forlader DF eller ikke genopstiller ved næste valg.