Dansk Folkeparti vil holde fødevareministeren fast på løftet om at forbyde dyresex. Og folk, der har sex med dyr, skal ikke slippe med en beskeden bøde, men have en straf, der kan mærkes, lyder det.

Dansk Folkeparti glæder sig over, at fødevareminister Dan Jørgensen (S) nu er klar til at forbyde sex med dyr.

Og partiet vil holde regeringen fast på, at et forbud mod dyresex vil blive indført hurtigst muligt og med en streng strafferamme.

»Selvfølgelig er jeg umiddelbart glad for, at regeringen nu, efter adskillige gange at have stemt imod DFs forslag om et forbud mod dyresex, har ændret mening. Men jeg må med det samme sige, at jeg hurtigst muligt vil teste regeringen på det her. For hvis regeringen virkelig har ændret holdning, så er der jo intet til hinder for, at dyresex bliver forbudt med det vuns,« siger Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær (DF).

Fødevareminister Dan Jørgensen erkender, at der er tale om en kovending i regeringens syn på et muligt forbud mod dyresex. Han argumenterer med, at flere lande har forbudt dyresex, og derfor kan Danmark risikere at blive et »helle« for dyresexturister.

Dennis Flydtkjær forventer, at et forbud mod dyresex naturligvis også skal indeholde nogle kontante straffe.

»Der er tale om et groft overgreb mod et værgeløst dyr, og selvfølgelig skal et sådan overgreb straffes på en passende måde. Det, går jeg kraftigt ud fra, også er en del af regeringens nye holdning til sagen,« siger Dennis Flydtkjær.

DF-ordføreren peger på, at i Tyskland kan man få bøder på op til 180.000 kroner, mens man i Sverige kan komme i fængsel i op til to år for at have sex med dyr. Det er straffe i den størrelsesorden, som Dansk Folkeparti ønsker sig.

Fødevareministeren siger, at han også vil arbejde for, at dyresex straffes hårdt:

»Det er klart, at jeg er indstillet på, at der skal være en hård straf. Det er ikke bare symbollovgivning. Det skal være en forbrydelse, der straffes ganske hårdt,« siger Dan Jørgensen.