Dansk Folkeparti kalder regeringens 2. runde af udflytning af statslige arbejdspladser for 'uambitiøs'. Partiet havde hellere set, at der var rykket flere store styrelser ud, og også flere uddannelsespladser. Det siger partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

»Vi ved jo, at den helt store udfordring i landdistrikterne er, at det kan være svært at finde job til ægtefællen, hvis arbejdspladsen flytter ud. Det problem løser man ikke ved at flytte hovedparten af arbejdspladserne til to andre universitetsbyer. Samtidig havde vi gerne set flere store styrelser, som fx. Sundhedsstyrelsen flyttet ud, så der blev flere job også til ægtefællerne,« siger Flydtkjær og fortsætter:

»Hvis vi skal undgå fraflytning fra landdistrikterne, så skal vi også kunne tilbyde de unge uddannelser. Ringkøbing er fx den største mejerikommune, men mejeristuddannelsen ligger i Odense. Og vi ved, at når man først har etableret sig med familie i den by, hvor man tager sin uddannelse, så er det svært at rykke ud i landdistrikterne bagefter,« siger Dennis Flydtkjær.

Socialdemokraterne støtter udflytningen, siger kommunal-, landdistrikts- og ø-ordfører Magnus Heunicke.

»Vi har i Danmark haft en kæmpe centraliseringsbølge de senere år. Derfor støtter vi, at de statslige arbejdspladser bliver fordelt bedre. Den centralisering, vi har set, er foregået næsten uden debat, og det er faktisk den nuværende statsminister, der har været primus motor i det, fordi han både har stået bag Strukturreformen og lukning af sygehusene. Så det er fint, at han nu begynder at flytte arbejdspladser den anden vej igen,« siger Heunicke.