Lyt til artiklen

Dansk Folkeparti-politikeren Tina Petersen fra Svendborg redder karrieren, selv om hun i dag blev meldt til politiet for en racistisk ytring på Facebook.

Tirsdag aften viste hun på sin Facebook-profil et foto af to burkaklædte kvinder stående mellem to sorte skraldeposer. Teksten lød: 'hehe...Husk storskrald i morgen ;)))...'

Onsdag formiddag blev hun meldt til politiet for racisme, og da Dansk Folkepartis ledelse på Christiansborg blev bekendt med sagen, udbad man sig en forklaring fra hendes egen mund.

Herefter mente partiet, at Tina Petersens ytring ikke var så klar og entydig racistisk, at hun burde smides ud.Men forinden havde partiets retsordfører Peter Skaarup nået at tage kraftigt afstand fra hende.

- Det er muligvis ment som en morsomhed, men jeg synes ikke, det er morsomt, og det tror jeg heller ikke, at ret mange andre synes. Nu er det meldt til politiet, og så må vi se, hvad der sker, sagde Peter Skaarup.

Han ønskede ikke at svare på, om sagen skal have konsekvenser for Tina Petersen.

- Det må komme an på, hvad den samtale partiet skal have med hende viser, sagde han.

Senere onsdag eftermiddag oplyste Dansk Folkepartis organisatoriske næstformand Carl Christian Ebbesen, at han har talt med Tina Petersen og indskærpet over hende, at hun skal være opmærksom på, at fotoet kan misforstås.- Jeg synes, at det er dumt, fordi billedet kan opfattes som om hun mener, at mennesker og ikke kun burkaer skal smides ud med skraldet. Jeg kender Tina, og ved at hun ikke har den slags holdninger. Derfor har jeg rådet hende til at passe bedre på, hvad hun siger og skriver, siger Carl Christian Ebbesen.

Han oplyser, at han ikke har bedt hende komme med en undskyldning. Sagen får heller ikke yderligere konsekvenser for Tina Petersen, som er første suppleant til Folketinget og i øvrigt sidder i Svendborg byråd.