Hvis grundlaget er det rigtige, er Dansk Folkeparti ikke bange for at træde ind i en regering.

Det siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), på vej ind til Dronningen mandag formiddag for at give Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) et nyt mandat til at forhandle en regering på plads.

Dansk Folkeparti har hidtil været lunkne over for idéen om at skulle træde i regering med Venstre, men hvis grundlaget er i orden, er partiet ikke bange for at træde ind, forsikrer Kristian Thulesen Dahl.

»Vi indtræder i regeringen, hvis grundlaget er i orden. Det er for at understrege, at vi ikke er nervøse for at gå i regering. Det gør vi gerne. Nu kommer vi til de egentlige forhandlinger, som afgør, om det politiske grundlag er i orden,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Ved samme lejlighed kalder han weekendens forhandlinger om en flertalsregering for »nytteløse« og synes dermed at lange ud efter Liberal Alliance, der fredag insisterede på, at Lars Løkke Rasmussen skulle starte med at forhandle om at få alle fire blå partier i regering sammen.

»Nu kan der forhåbentlig komme gang i de rigtige forhandlinger. Det grundlag, som ligger, vil være afgørende for, om Dansk Folkeparti kan kommer i regering,« siger DF-formanden.

Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), står fast på, at det bedste vil være en bred og stabil regering.

»Vi synes fra Venstres side, at det ville være rart at danne en så stabil regering som muligt. Men det kommer til at afhænge af, hvad partierne siger i de drøftelser, som Lars Løkke skal have med dem,« siger næstformanden, da Venstres ledelse slog et smut for Amalienborg som det første parti.

Alle Folketingets ni partier skal mandag endnu en gang forbi Dronningen til den såkaldte dronningerunge, hvor Lars Løkke Rasmussen ventes atter at blive udpeget til kongelig undersøger.