Dansk Folkeparti mener, at de nye oplysninger i Zornig-sagen sætter socialminister Annette Vilhelmsen i et endnu dårligere lys end før.

Det er ikke okay, hvis man på forhånd tildeler penge til et projekt, man ikke kender til bunds.

Det fastslår Dansk Folkeparti, efter nye oplysninger har sat yderligere spørgsmålstegn ved forløbet om tildelingen af en million kroner til Lisbeth Zornig Andersens projekt »Stemmer på kanten« i september sidste år.

Nye optagelser fra DR viser Lisbeth Zornig Andersen 18. september sige, at pengene er blevet tildelt. Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) har dog tidligere forklaret til Folketinget, at hun først besluttede sig for uddelingen af pengene 19. september.

»Man bliver ikke i bedre humør af at se det,« siger finansordfører René Christensen (DF).

Annette Vilhelmsen skal torsdag eftermiddag i samråd om Zornig-sagen. Her forventer René Christensen, at ministeren skal redegøre for de nye oplysninger.

Lisbeth Zornig Andersen mødtes 18. september med socialministeren. På DRs klip siger hun blandt andet, at hun på mødet klædte »ministeren på til at kunne svare på, hvad millionen, som hun har givet til kampagnen, går til«.

Det er - mener René Christensen - yderst kritisk, da det kan tyde på, at Annette Vilhelmsen ikke kendte til, hvad »Stemmer på kanten« gik ud på, da hun tildelte millionstøtten.

»Det begynder at ligne en socialminister, der vælger at bruge en million til et projekt, som hun ikke aner, hvad skal lave,« siger René Christensen.

»Det belaster ministeren enormt. Det, der bliver sagt, er, at man får en million på sit glatte ansigt.«

Han peger på de øvrige sociale projekter, som forgæves har søgt om støtte.

»Hvad med de mange frivillige organisationer, der ligger liv og tid i projekter for udsatte, som ser, at hvis man er lidt kendt, så kan man bare få en million kroner til et projekt, man ikke engang har beskrevet,« siger René Christensen.