Dansk Folkeparti kritiserer Børne- og undervisningsministeriet for at afvise at gå ind i sag om muslimsk censor, der nægter at give hånd til kvindelige elever på grund af sin tro.

Hvis en censor ikke vil give hånd til elever før eksamen, så bør personen finde sig et andet arbejde. Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen (DF), efter at det er kommet frem, at en muslimsk censor ved Herning HF og VUC på grund af sin tro nægtede at give hånd til de kvindelige elever.

»Jeg synes det er grotesk og helt vildt, at en censor skaber en meget ubehagelig situation for nogle kvindelige elever. Jeg synes, det er et udtryk for, at vi i mange tilfælde tager alt for mange særhensyn til personer med muslimsk baggrund,« siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: Men vi har vel også religionsfrihed i Danmark. Det skal vi jo også tage hensyn til?

»Det skal vi bestemt, men vi skal også have respekt for kvinder og vi skal have et uddannelsessystem, der fungerer,« siger Martin Henriksen.

Både Børne- og undervisningsministeriet og Ligestillingsministeriet har afvist at gå ind i sagen, efter at en elev har klaget og bedt om anden censor. Det forarger Martin Henriksen.

»Selvfølgelig skal man have lov til at have sin religion, men i Danmark er det helt normal kutyme, at vi giver hånd til hinanden, og hvis ikke man kan finde ud af det, så bør man finde et arbejde, hvor man ikke har kontakt med andre mennesker,« siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: Man oplever jo også, at censorer med dansk etnisk baggrund af forskellige andre årsager nægter at give hånd til elever. Mener du, at alle skal pålægges at give hånd, eller er det kun dem med anden etnisk baggrund?

»Jeg synes, det er at dreje debatten ind på noget, den ikke handler om. Det her handler om, at en person har et syn på kvinder, som betyder, at han ikke vil give hånd før eksamen. Det er der så nogen, der mener, at vi skal acceptere det, men det mener vi ikke i Dansk Folkeparti,« siger Martin Henriksen.

I Dansk Folkeparti vil man nu have regeringen til at tage stilling til, om censorer skal have lov til at afvise at give hånd på grund af deres tro.