Voice-værten blev onsdag idømt 40 dages betinget fængsel for vold 33-årige Liam O'Connor, alias rapperen og Voice-dommer L.O.C., blev dømt for at have slået en mand med knytnæve kort før kl. 23 om aftenen den 9. juni i år under festivalen Rock Under Broen i Middelfart.
Voice-værten blev onsdag idømt 40 dages betinget fængsel for vold 33-årige Liam O'Connor, alias rapperen og Voice-dommer L.O.C., blev dømt for at have slået en mand med knytnæve kort før kl. 23 om aftenen den 9. juni i år under festivalen Rock Under Broen i Middelfart. Foto: Sonny Munk Carlsen

Nyt materiale til 9. og 10. klasse handler om voldsdømte tv-stjerne og rapper L.O.C. Træk det tilbage, kræver DF

’L.O.C. – De syv dødssynder’. Sådan lyder titlen på et helt nyt undervisningsmateriale beregnet til folkeskolens elever i 9. og 10. klasse.

Rapperen og tv-kendissen L.O.C., hvis borgerlige navn er Liam Nygaard O’Connor, er så sent som i onsdags for anden gang blevet dømt som voldsmand. Det skete ved Retten i Odense, som idømte den 33-årige aarhusianer 40 dages betinget fængsel for at have slået en gæst i hovedet med en knytnæve den 9. juni i år ved musikfestivalen Rock Under Broen i Middelfart.

Men at L.O.C. er dobbeltdømt voldsmand kan ikke forenes med, at han nu også indgår som hovedkarakteren i et omfattende undervisningsmateriale til landets folkeskoleelever, mener Dansk Folkepartis kultur- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen.

Rapper nægter sig skyldig i sag om vold

’Fuldstændig uacceptabelt’

- Vi har intet problem med, at man tager temaet de syv dødssynder op. Det er både interessant og godt. Men at man gør en nylig dømt voldsmand til omdrejningspunktet i materialet, er fuldstændig uacceptabelt. Vi kan jo ikke have sådan én som forbillede for vores børn. Det er en kæmpe fejl. Min klare holdning er, at ’L.O.C. - De syv dødssynder’ skal trækkes tilbage omgående, siger Alex Ahrendtsen til BT.

Han beder derfor nu børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) om at gå ind i sagen.

– Problemet er jo, at nogle af de unge mennesker i dag desværre har meget svært ved at skelne mellem, hvad der er moralsk rigtigt og moralsk forkert. De ser på en rapper som en person med en kæmpe status. En status, som kan sammenlignes med den, man i 1800-tallet kun tildelte grever og baroner, siger han.

Rapper nægter sig skyldig i sag om vold

Sammenligner med Jønke

– Når man på denne måde ikoniserer L.O.C. gennem materialet til folkeskolens elever, så er det for mig fuldstændig i samme – og helt forkerte – boldgade som dengang Jønke, en dybt kriminel rocker, fik lov at rejse rundt som en helt på landets gymnasier og promovere sig selv og sin bog. Det er forkasteligt, at det kan finde sted. På samme måde skal det nye undervisningsmateriale trækkes tilbage, fastslår han.

Mener du, at undervisningsmaterialet om L.O.C. bør trækkes tilbage?

Deltag i debatten under artiklen

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.