Det er de ældste som står først for, når staten udsteder fyresedler. Det må stoppe, mener Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti kræver, at VK-regeringens ministre går foran med et godt eksempel og sørger for, at statslige virksomheder opretter seniorordninger for deres ansatte.

Kravet kommer efter afsløringen af, at netop statens institutioner og virksomheder fyrer de ældre medarbejdere først.

- Det hænger jo slet ikke sammen, hvis regeringen med den ene hånd fjerner efterlønnen for at holde de ældre på arbejdsmarkedet, mens den anden hånd udskriver fyresedler til ældre ansatte i staten, siger Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted.

Ifølge Bent Bøgsted er opgaven ikke at afskaffe efterlønnen, men derimod tilbyde ældre på arbejdsmarkedet fleksible seniorordninger, så det bliver mere attraktivt at forblive på arbejdsmarkedet.

Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører retter derfor henvendelse til beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) for at få en forklaring på, hvilke muligheder regeringen har tænkt sig at tilbyde ældre ansatte i staten.

- Regeringen må sandelig til at gribe i egen barm. Det er jo skammeligt at se, at statens institutioner den ene gang efter den anden har fyret de ældre medarbejdere først, blot fordi de er de ældste, siger Bent Bøgsted.

Både juristernes og økonomerne forbund, Djøf, og de statsansatte HK'ere beretter således, at det er det såkaldte grå guld som står først for, når der bliver udstedt fyresedler i staten.

/ritzau/