Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En kvindelig dyreredder fra Dyrenes Beskyttelse blev mandag overfaldet af en gruppe unge i Vollsmose. Overfaldet blev fanget på kamera. I fredagens BT debat kræver DFs Christian Langballe, at politiet skal have flere ressourcer i Vollsmose, men det kan de godt glemme, siger Preben Bang Henriksen, retsordfører i Venstre, der mener, de har rigelige midler, men bør prioritere midlerne bedre mod at beskytte borgerne.

Venstres Preben Bang Henriksen mener, at Fyns politi skal prioritere deres ressourcer bedre for at være mere synlige i Vollsmose.

»Der må ikke være et sted i Danmark, hvor myndigheder og mennesker ikke tør komme. Og hvis det er tilfældet i Vollsmose, er der behov for mere synligt politi. Men det må Fyns Politi styre. De skal være mere synbare i Vollsmose, for den situation er uacceptabel. Selvfølgelig kan der ikke være politi på hvert gadehjørne, men det er ingen hemmelighed, at kriminaliteten er høj i Vollsmose, og så kan man sætte spørgsmålstegn ved, om politiet er synlige nok.«

»Jeg mener bestemt, de har midler nok til det. Vi tildelte dem flere midler for halvandet år siden, og vi har øget optaget på poilitiskolen og flyttet betjente fra at være passive til aktive, så vi gør alt, hvad vi kan. Og indtil det virker, må politiet prioritere ressourcerne, og der kan jeg kun henstille til, at de prioriterer borgernes sikkerhed højest.«

» Jeg synes heller ikke, at vi har glemt ghettoerne. Vi opererer stadig med ghetto-lister, og for 14 dage siden skrev justitsministeren under på bande-pakken, hvor flere af tiltagene vil hjælpe i ghettoerne. Min besked til borgere i Vollsmose er, at de skal rette henvendelse til politiet, og min besked til politiet er, at de skal opprioritere borgernes sikkerhed.«

Christian Langballe, DF, mener ikke, at politiet har ressourcer nok til at beskytte borgerne i Vollsmose. Og han vil have svar fra justitsminister, Søren Pape, og integrationsminister, Inger Støjberg.

»Det største problem er jo, at vi har områder i Danmark, hvor folk ikke kan færdes trygt. Det er jo uhyrligt, at offentlige instanser som Dyrenes Beskyttelse ikke kan være der uden at blive overfaldet. Politiet skal være talrigt til stede i områder som Vollsmose, hvor de kan sikre, at der leves efter dansk lov og ikke en anarkistisk. Men der er skabt et parallelsamfund, og det her overfald viser, hvad der sker, hvis vi glemmer ghettoerne. Vi har givet politiet flere ressourcer igennem den seneste finanslovsaftale, hvor der er sat penge af til at uddanne flere politibetjente. Men det tager selvfølgelig tid. Og det er et problem, at vi mangler politiressourcer i øjeblikket,« sige han og mener, at politikerne på Christiansborg har glemt ghettoerne.

»Jeg synes godt, at regeringen kan gøre meget mere i ghettoerne, og jeg savner en større alarmering på Christiansborg for at få parallelsamfund på dagsordenen. Jeg vil gerne spørge Inger Støjberg og Søren Pape, hvad de har tænkt sig at gøre lige nu. For jeg kan godt forstå, der sidder nogle nu, der føler sig svigtet over, at de skal vente på, at der kommer mere politi. Vi vil gerne have flere ressourcer allokeret til politiet, men det kræver jo et flertal,« siger han.

Andre læser også