Dansk Folkeparti vil nu have skatteminister Peter Christensen (V) til at genoptage Helle Thorning-Schmidts ægtefælle Stephen Kinnocks skattesag.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det krav kommer efter, at B.T. i dag har skrevet, at SKAT og Skatterådet netop har afgjort, at en dansk direktør med tæt på identiske forhold som Stephen Kinnock er skattepligtig i Danmark, hvis han foretager opkald eller tjekker arbejdsrelaterede mail.

SKAL KINNOCKS SKATTESAG GENOPTAGES? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

 Dansk Folkepartis skatteordfører Mikkel Dencker vil derfor spørge skatteministeren, hvorfor der tilsyneladende bliver forskelsbehandlet mellem skatteborgere i Danmark og opfordre ham til at genoptage sagen.

LÆS OGSÅ: Nyt drama om Thornings skattesag

- Vi var mange, der reagerede med dyb forundring, da Thorning-Kinnock familien blev vurderet ikke-skattepligtige for Stephen Kinnocks vedkommende i Danmark sidste år, når han så åbenlyst har sine livsinteresser i Danmark, og da hans hustru, den socialdemokratiske partiformand Helle Thorning-Schmidt, samtidig i et brev til justitsministeriet klart fortalte, at Kinnock meget ofte er hjemme i Danmark
, siger Mikkel Dencker og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Helle bestemmer det hele - også derhjemme

- Jeg vil derfor med den nye skatteafgørelse in mente, der viser, at SKAT træffer en diametral modsat afgørelse i en nærmest identisk sag vedrørende en dansk-grønlandsk familie, rette henvendelse til skatteministeren med henblik på at få en forklaring på den tilsyneladende forskelsbehandling.

Flere eksperter vurderer i både Berlingske Tidende og B.T., at SKAT med afgørelsen har skærpet kursen mod danske erhvervsfolk med arbejde i udlandet. Og det vil Mikkel Dencker nu have undersøgt nærmere.

-  Enten har SKAT skærpet deres praksis i forhold til at vurdere, om udenlandsk bosiddende og arbejdende ægtefæller skal betale skat i Danmark over det sidste år, eller ganske enkelt har vurderet forkert i skattesagen mod Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt sidste år. Jeg vil derfor udbede mig en forklaring hos skatteminister Peter Christensen på, hvorfor Skat slingrer sådan i denne type sager med opfordring til, at Thorning-Kinnocksagen genoptages, siger Mikkel Dencker.

Synes du, at Stephen Kinnocks skattesag skal genoptages?
Er der noget, der tyder på, at han har fået særbehandling?
Eller er det en hetz mod Helle Thorning?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.