Statens egen advokat, Kammeradvokaten, får nu også kritik fra Dansk Folkeparti for sin håndtering af erhvervsmanden Jesper 'Kasi' Nielsens skattesag.

BT afdækker i dag, hvordan Kammeradvokaten både skriftligt og på et møde for et år siden blev gjort bekendt med skattemedarbejderes brug af trusler og prangermetoder mod Kasi-Jesper uden at foretage sig noget. Men for to uger siden mente Kammeradvokaten pludselig, at der skulle rejses tjenestemandssager mod mindst den ene af sagsbehandlerne i Kasi-sagen.

- Det ser ud til at kammeradvokaten har dummet sig gevaldigt i denne sag. Først da man sad med i sagsbehandlingsmøderne, og da man ikke fortalte Skat, at den er helt galt med behandlingen af Nielsen familien. Da korthuset så falder sammen for Skat og retssikkerhedschefen, som i øvrigt også er ansat i Skat, kommer med sin kritik af sagen, så giver det ingen mening, at sætte selv samme advokat, som har været med til sagsbehandlingen til at undersøge, hvad det skal have af konsekvenser for medarbejderne. Kammeradvokaten har jo selv tidligere set kritikken overhørigt, siger Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær, der mener de nye afsløringer med tydelighed mener, at der er brug for en uvildig advokatundersøgelse af sagerne i Skat.

- Det er jo klart, at vi aldrig kommer til bunds i det her, så længe det er Skats egen advokat, der undersøger sin egen kunde. Skat betaler jo advokatens regninger, så derfor bliver resultatet også der efter. Kammeradvokaten er med på mødet med Jesper Nielsen og hans familie, for at repræsenterer og forsvarer Skats sagsbehandling og ikke for at tale Nielsen familiens sag. Ingen er vel så dumme at de saver i den gren de selv sider på, så derfor har jeg ikke tillid til, at kammeradvokaten kommer til bunds i de mange kritisable sager i skat, siger han og kommer med hård kritik af Skat:

- Når man lige tager en tur op i helikopteren og ser på det her, så kan man se, at Skat har behandlet en lang række sager fuldstændig kritisabelt. Man får så sin egen retssikkerhedschef, som er ansat i samme organisation til at undersøge sagerne. Til sidst får man så sin egen advokat, som er betalt af Skat til at undersøge, hvad det skal have af konsekvenser for advokatens egen kunde. Det svarer jo til at sætte bandelederen til at undersøge, hvor forkert det var, at medlemmerne begik kriminalitet, og derefter skulle bandelederens egen advokat så kigge på, hvilke konsekvenser det skal have.

- Det dur altså ikke, at det er Skats egne folk der hele tiden undersøger sig selv. Der skal en uvildig advokatundersøgelse til, og hvis skatteministeren ikke selv kan se det, så må vi have det i folketingssalen, så et flertal får håbentlig kan sætte det i gang.