En video fra Dansk Folkepartis Ungdom (DFU), hvor Enhedslisten bliver sammenlignet med Hitler og Stalin, sidder lige i skabet. Det mener Dansk Folkepartis Søren Espersen, som roser videoen for at vise »det virkelige billede« af regeringens støtteparti.

- Den er fortrinlig, og jeg synes, at den præcist fortæller, hvad der er Enhedslistens bagland. Det er som om, folk har glemt det, fordi Johanne Schmidt-Nielsen er så sød og smilende. Men i virkeligheden er det et parti, der er bygget på stalinisme, siger Søren Espersen til Berlingske Nyhedsbureau.


GÅR DANSK FOLKEPARTIS UNGDOM OVER STREGEN, NÅR DE SAMMENLIGNER ENHEDSLISTEN MED HITLER OG STALIN? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Den fem minutter lange video, som er produceret af Dansk Folkepartis Ungdom, starter med at vise billeder af Nazitysklands og Sovjetunionens forbrydelser herunder Holocaust. Herefter argumenterer ungdomspartiet for, at sådanne holdninger aldrig mere må komme til magten.

- Videoen fortæller, hvad der er Enhedslistens ophav, og hvor de kommer fra, siger Søren Espersen, som mener, at videoen er yderst væsentlig set i lyset af diskussionen om Enhedslistens principprogram i sommer:

- De går stadig ind for en revolution - en samfundsomstyrtning og så videre. Altså de taler med det samme sprog i deres nuværende principprogram, som var det, der skabte de der forfærdelige styrer. Det er helt sikkert, at deres ideologier kan sammenlignes med Hitlers og Stalins.

Søren Espersen mener ligefrem, at Enhedslistens principprogram giver kuldegysninger.

- Det er rædselsfuld læsning. Man vil afskaffe politiet og hæren, og man vil gøre sig klar til en eventuel voldelig modstand, hvis samfundsomstyrtningen bliver bekæmpet, siger han.

Videoen kritiserer direkte, at Enhedslisten har optaget et medlem, Namdar Khezri, som helt åbent vedkender sig Sovjetunionens idealer.

- I Dansk Folkeparti får folk med de der totalitære synspunkter ikke lov til at melde sig ind. Og sker det alligevel, bliver de smidt ud igen. Det gør Enhedslisten ikke. De dyrker det der revolutionsromantik. De bør tage et opgør med totalitarisme og centralisme. Derfor synes jeg, at filmen er fuldstændig på sin plads, siger Søren Espersen.

Spørgsmål: Kan du garantere, at der ikke findes kommunister i Dansk Folkeparti?

- Nej, det kan jeg ikke, men det kunne jeg da ikke forestille mig. Og hvis der er, så er det tidligere kommunister, som har fået nok af systemet. Men folk har jo ret til at blive klogere.

Her er DFUs video:

Går Dansk Folkepartis Ungdom over stregen, når de sammenligner Enhedslisten med Hitler og Stalin?

Deltag i debatten herunder.