Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen skal i samråd for at svare på, hvorfor der skulle gå 24 dage, før hun fremlagde tal for, hvor mange der ville miste dagpengeretten

Dansk Folkeparti vil ikke afvise, at partiet kan finde på at stille et mistillidsvotum mod beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der ventede tre uger med at lægge tal frem for, hvor mange borgere der stod til at miste dagpengeretten 1. januar 2013.

»Vi skal have ministerens forklaring på, hvorfor der gik så lang tid, før tallene kom på bordet,« siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF).

Ifølge Ekstra Bladet havde beskæftigelsesministeriet allerede 5. december nye tal for, hvor mange personer, man forventede ville miste dagpengeretten 1. januar 2013 og de følgende seks måneder. Tallet var 22.679 personer og dermed væsentlig højere end de 7-12.000 personer, regeringen havde meldt ud.

10. december blev beskæftigelsesministeren ifølge Ekstra Bladets oplysninger orienteret om de nye tal. Ministeren siger dog til Ekstra Bladet, at hun ikke kan huske det. Hun erkender dog, at hun på et møde 17. december fik oplyst, at tallet ville være næsten 20.000 personer. Alligevel gik der 24 dage, inden regeringen og Mette Frederiksen 10. januar 2013 fortalte, at 17.000-23.000 danskere vil miste dagpengene.

»En minister skal altid give de rigtige oplysninger, når hun har dem, og jeg kan ikke afvise, at vi vil stille et mistillidsvotum mod ministeren på den her baggrund,« siger Bent Bøgsted.

Spørgsmål: Men ville det have ændret noget, at ministeren havde meldt tallene ud tre uger tidligere?

»Det kan jeg ikke sige, måske kunne det have ændret stemningen i den retning, vi mente, nemlig at vi skulle forlænge dagpengeperioden,« siger DF-ordføreren.

»Men det afgørende er selvfølgelig, om ministeren bevidst har prøvet at skjule noget. Og derfor skal hun naturligvis have lov til at forklare sig i et samråd,« siger Bent Bøgsted med henvisning til, at Enhedslisten har indkaldt ministeren til samråd.

»Og det er fint, så må vi se, om Enhedslisten også er klar til at tage konsekvensen, eller om det bare er tomme trusler,« siger Bent Bøgsted.