De borgerlige partier Venstre, Liberal Alliance og Konservative har sammen med Dansk Folkeparti konstitueret sig på Københavns Rådhus. Aftalen giver for første gang en borgmesterpost til Carl Christian Ebbesen (DF) fra Dansk Folkeparti.

»Jeg er lykkelig. Det er en fjer i hatten for Dansk Folkeparti. Jeg håber, det er en stor dag i partiets historie,« siger han.

Venstres Pia Allerslev (V) er den anden borgerlige borgmester. Den borgerlige aftale faldt på plads efter et langt forhandlingsforløb, hvor også de Radikales Anna Mee Allerslev (R) var inde i billedet. Hun forlod imidlertid de borgerlige partier og konstituerede sig med SF og Enhedslisten samt Socialdemokraterne. Og det valg vakte skuffelse hos Pia Allerslev, der måtte se posten som teknik- og miljøborgmester gå til Morten Kabell (Ø) fra Enhedslisten.

Hun vil nu gå i tænkeboks med, hvilken post hun vil besætte.

»Jeg vil nu undersøge, hvor Venstres borgmestermandat giver allermest gavn. Der er flere poster at vælge i mellem,« siger hun og giver samtidig udtryk for sin skuffelse over de Radikales exit fra forhandlingerne.

»Det er en katastrofe for København, og jeg håber, at de Radikale har tænke sig grundigt om, inden de gik op og gjorde Morten Kabell til teknik - og miljøborgmester,« siger hun.

Anna Mee Allerslev havde hele aftenen forhandlet med de blå partier, men klokken halv fem onsdag morgen valgte hun at gå op på overborgmester Frank Jensens (S) kontor på rådhusets 2. sal for at konstituere sig.

»Vi fik et tilbud, vi ikke kunne sige nej til. Jeg har stor respekt for, at næsten 20 procent af københavnerne synes, Enhedslisten er det bedste parti i København,« siger hun.

Samlet set står den røde blok til 39 ud af 55 mandater i den københavnske Borgerrepræsentation.