Palle Würtz er træt af, at nogle partifæller med deres ytringer får Dansk Folkepartis øvrige medlemmer til at fremstå som småt begavede og racistiske.

Han vil derfor have formand Kristian Thulesen Dahl til at træde i karakter og mane til besindighed og omtanke, skriver Palle Würtz på sin Facebookprofil.

For det gør Palle Würtz træt, når kollegerne i partiet ‘får slynget ord ud, der blot bærer brænde til det bål, hvor DF´er udstilles som småt begavede, og racistiske.’.

»Det er så åbenlyst dumt og kortsigtet, at jeg krummer tæer over den manglende omtanke, der hersker i egne rækker! Stram op,« skriver Palle Würtz på sin Facebookprofil.

Opslaget kommer i kølvandet på sagen, hvor Dansk Folkepartis lokalformand i Nyborg, Jens Hald, sammenlignede de såkaldte venligboere med tyskerpiger.

»Disse venligboere udfører landsskadelig virksomhed på samme måde som de danskere, der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen.«

»Den dag, det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid,« skrev Jens Hald på Facebook.

Sager som ovenstående fjerner fokus fra parties andre sager, fordi det giver mulighed for, at alle andre kan kalde DF’ere for fremmedfjendske, mener Palle Würtz.

Den betragtning er Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm Nielsen, enig i. Og det samme er Kristian Thulesen Dahl, ifølge partisekretæren.

»Det er det samme, jeg siger. Men det er ganske få, der ikke har et ordentligt sprogbrug. Man skal opføre sig ordentligt og skrive ordentligt. Vi siger på møder, at man skal tænke på, om det man skriver vil gavne eller skade Dansk Folkeparti,« siger Poul Lindholm Nielsen til BT.

Palle Würtz mener også, at det kun er en brøkdel af ‘gæsterne’, der kommer til Danmark, som ikke kan opføre sig ordentligt.

Også her er Poul Lindholm Nielsen enig med Palle Würtz, som partisekretæren dog ikke kender.