Dansk Folkeparti er overrasket over, at Enhedslisten trak en stor del af sine krav til Finansloven tilbage. Aftalen løser ikke ledigheden, mener formand Kristian Thulesen Dahl.

- Det er godt for regeringen, at Enhedslisten er så billigt til salg.

Sådan lyder reaktionen på den nye finanslovsaftale fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der undrer sig over, hvor alle de skrappe krav fra regeringens støtteparti er blevet af.

- Når man har hørt Enhedslistens udmeldinger under forhandlinger kunne man have forventet, at de ville have stået mere fast over for regeringen. Tag for eksempel energirenoveringerne. Frank Aaen sagde, at det var en betingelse for, at Enhedslisten ville gå med i aftalen, men sådan blev det ikke, siger DF-formanden.

Han understreger, at Dansk Folkeparti støtter flere af initiativerne i finanslovsaftalen.

- 25 millioner kroner til at bekæmpe social dumping rækker ikke langt, men vi er da glade for, at man gør noget ved sagen, siger Kristian Thulesen Dahl, der til gengæld mangler konkrete bud på, hvordan der skabes flere arbejdspladser.

- Det er ikke en god idé at afskaffe boligjob-ordningen og nedrivningsuljen, når der mangler tusindvis af arbejdspladser, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.