Dansk Folkeparti fremsætter nu et lovforslag om, at det kun skal være tilladt at flage med Dannebrog i de mange private danske flagstænger.

Det sker efter en mand fra Nørre Bjert for godt en uge siden fik Højesterets ord for, at det var lovligt at flage med det amerikanske flag i sin flagstang.

Herefter har Justitsministeriet slettet hele tre aldrende bekendtgørelser om danske flagregler og lavet en ny. I den nye bekendtgørelse er det reelt tilladt at flage med andre nationers flag. 

Og det giver Dansk Folkeparti sved på panden.

Partiet frygter nemlig, at danske kolonihaver og sommerhusområder fremover vil være spækket med fremmede nationers flag. Også dem som Danmark ikke har særligt gode forhold til. 

»Vi tænker, det er helt galt. Det er derfor, at vi nu er på vej med et forslag om det,« siger værdiordfører Pia Kjærsgaard, som fortsætter:

»Det går på, at det kun skal være tilladt at flage med Dannebrog medmindre, at man får en særlig tilladelse. Det kan for eksempel være en tidsbegrænset tilladelse, som vi ser nu med det ukrainske flag,« siger Pia Kjærsgaard. 

En af mine gode venner er fransk gift. Skal hans kone ikke have personlig frihed til at hejse det franske flag i flagstangen en gang om året, hvis nu altså hans kone gerne vil have det?

»Nej, det synes jeg ikke. Hun må have et lille flag på bordet, men det skal ikke ske i det offentlige rum. For hvor går grænsen så?,« siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

»Kan man for eksempel forestille sig hele vestkysten med tyske flag over det hele, når turistsæsonen starter? Eller risikerer vi, at der vil være alle mulige flag fra mellemøstlige lande i vores kolonihaver? Det er det, som vi risikerer,« siger Pia Kjærsgaard. 

Pia Kjærsgaard forklarer, at nationalflaget er et særligt symbol, som der bør være visse regler forbundet med. 

»Flaget er det vigtigste symbol for et land. Det er her sammenhængskraften og nationalfølelsen kommer til udtryk. Det er verdens ældste flag, og mange danskere synes nok, at det er det smukkeste. Det er en helt særlig følelse jeg får, når jeg ser Dannebrog,« siger Pia Kjærsgaard.

Bliver den følelse udvandet, hvis der står andre landes flag rundt omkring?

»Ja, det gør den helt klart. Jeg forstår slet ikke den dom fra Højesteret,« siger Pia Kjærsgaard, som mener at indvandrere kan anvende den nye flagsituation til ikke at lade sig integrere. 

»Jeg tror også, at for mange udlændinge, så vil det sende et signal, når de flager med deres eget flag. Det vil sige, at 'vi er ikke danske, vi er stadig os selv'. Det mener jeg ikke er en god idé,« siger hun.

Lyt til B.T.s politiske podcast 'Slottet og Sumpen'.