Hvis ikke de vil rette ind, så må de ud. Så klar i mælet er Dansk Folkepartis Martin Henriksen efter en flok tjetjenere – hvoraf en del var asylansøgere - torsdag eftermiddag hærgede et borgerservice-kontor i Thisted. Personalet måtte til sidst låse døre og tilkalde politiet.

»Den gruppe tjetjenske asylansøgere, der i går gik amok og truede personalet på Thisted Rådhus, så de måtte låse sig inde og tilkalde politiet, har intet at gøre her i landet. De skal sendes hjem øjeblikkeligt. De skal bare ud af vagten,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

De ansatte på Thisted Rådhus følte sig torsdag eftermiddag så truet af en gruppe højtråbende tjetjenere på 20-30 personer, at de måtte låse alle indgange til borgerservice i rådhusets stueetage.

T

’Jeg blev forfulgt og slået’ - 1

Det voldsomme optrin skyldtes angiveligt, at Thisted Kommune havde indkaldt en tjetjensk kvinde, fordi de ville undersøge, om hun var i stand til at tage vare på sit barn. Gruppen af tjetjenere var angiveligt mødt op for at vise deres utilfredshed med kommunens indkaldelse.

Men det er slet ikke i orden, lyder det fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører.

»Asyl i Danmark er kun en mulighed, hvis man er forfulgt, og hvis man er indstillet på at indrette sig efter de normer og værdier, der er gældende her. Hvis man som asylsøger ikke vil rette ind, så må man ud. Det er helt åbenbart tilfældet med de tjetjenere, der gik amok på Thisted Rådhus. De værdsætter jo helt åbenlyst ikke vores gæstfrihed,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Alternativets integrationsordfører, Ulla Sandbæk, er ikke overraskende uenig med Martin Henriksen, selvom hun understreger, at intet retfærdiggør tjetjenernes handling.

POLEDANCE/FITNESS

»Jeg opfatter optrinnet som et udtryk for total afmagt. Ingen handler sådan, hvis man er ved sine sansers fulde fem,« siger hun og fortsætter:

»Vi ved, at tjetjenere har svært ved at opnå asyl i Danmark, og i forvejen er de frustrerede over et system, de føler, modarbejder dem. Det handler ikke om, at de ikke forstår danske værdier«.

Ingen kom fysisk til skade i forbindelse med hændelsen, men politiet måtte patruljere i området omkring rådhuset i timerne efter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.