Dansk Folkeparti sikrer regeringen en aftale om at hjælpe DSB, så statsbanerne kan låne yderligere otte milliarder kroner de næste to år.
Dansk Folkeparti sikrer regeringen en aftale om at hjælpe DSB, så statsbanerne kan låne yderligere otte milliarder kroner de næste to år. Foto: Henning Bagger
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) kan ånde lettet op. Dansk Folkeparti støtter nemlig regeringens nye lovforslag om at hjælpe kriseramte DSB med en statsgaranti, når statsbanerne over de næste to år skal låne otte milliarder kroner for at holde togene i gang. I forvejen har DSB i 2012 en gæld på svimlende 17,55 milliarder kroner.

Selv om Venstre vil stemme imod lovforslaget, når det fremsættes imorgen, så mener Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen, at hans parti ikke har andet valg end at stemme for. Ellers risikerer danskerne ikke at kunne køre med tog i det nye år.

- Der er slet ingen tvivl om, at DSB har en pistol for panden, og derfor har vi ikke noget andet valg end at stemme for den nye lov. Nu har DSB en genopretningsplan og der er kommet ny ledelse, så jeg synes det er rimeligt at give dem en chance for at rette op på økonomien, og nu får de en hjælp fra staten, siger Kim Christiansen.

Han vil dog se tydelige forbedringer i drift og økonomi, ellers skal der ske drastiske skridt.

- Hvis det ikke, der sker tydelige forbedringer, så vil vi kræve, at DSB kommer ind direkte under ministeriet som en styrelse, men nu giver vi den nye ledelse en chance til at starte med, siger han.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.