Dansk Folkeparti i København mener, at advokatfirmaet Horten ikke er det rette til at undersøge Anna Mee Allerslev-sagen på ny.

»Det svarer næsten til, at man undersøger sig selv.«

Sådan siger medlem af Borgerrepræsentationen Finn Rudaizky (DF) mandag til BT.

Meldingen kommer efter at Københavns Kommune søndag meddelte, at man har sat advokatfirmaet Horten til at 'vurdere, om de artikler, der har været fremme i medierne i de seneste dage, indeholder nye oplysninger af betydning for Hortens oprindelige vurdering'.

BT har de seneste dage kunnet fortælle, at Øens Murerfirma, hvis ejer Jan Elving er en ven af Anna Mee Allerslev, har stået for hovedentreprisen i hendes lejlighed på Østerbro - stik mod hvad den detroniserede borgmester tidligere har oplyst.

Anna Mee Allerslev afviser dog, at Øens Murerfirma var hovedentreprenør ved renoveringen af hendes lejlighed.

»Øens var ikke hovedentreprenør på den private lejlighed. Jeg har betalt for Øens arbejde og oplyst Horten om Øens rolle i forbindelse med renoveringen af lejligheden,« skrev den tidligere borgmester i et skriftligt svar til BT.

Kommunens nye redegørelse vil blive sendt som supplement til den redegørelse, som Horten udarbejdede i januar.

Men det burde være et helt andet firma, der granskede sagen på ny, mener Finn Rudaizky.

»Jeg kan ikke postulere, at et andet advokatfirma ville komme til et andet resultat, men Horten er det firma, som Københavns Kommune har mest samarbejde med. Den tætte relation ser ikke pænt ud,« siger han, der heller ikke mener, at Horten burde have undersøgt sagen i første omgang.

Hvis den nye undersøgelse ender med at frikende Anna Mee Allerslev på ny, vil debatten blusse op igen.

»Det er klart. Jeg synes, det er dybt betænkeligt,« siger han.

Københavns Kommune har ingen kommentarer til udmeldingen fra Finn Rudaizky.

Tilføjelse: Af en tidligere version af denne artikel fremgik det ikke, at Anna Mee Allerslev afviser, at Øens Murerfirma stod for en hovedentreprise i hendes lejlighed. Det fremgår nu af teksten.