DF-afhopperen og Europaparlaments-medlemmet Rikke Karlsson siger nu, at Kristian Thulesen Dahls tavshed var medvirkende til at hun traf beslutningen om at forlade partiet.

»Jeg skrev en redegørelse om hele sagen på en mail til Kristian (Thulesen Dahl, red.) lørdag 10. oktober, og jeg talte også med ham, og han lovede at kigge på det, men jeg hørte ikke mere fra ham,« siger Rikke Karlsson.

»Kristians stilhed voksede i mig. Jeg spekulerede på, om han ville ringe til Morten (Messerschmidt, red.) for at høre hans side af sagen. Jeg havde bedt Kristian om ikke at tale med Morten før vi har talt sammen. Men der skete ingenting søndag, og så kørte min sekretær Jeanette og jeg til Bruxelles.«

»Til sidst sagde jeg til Jeanette: »Jeg tror ikke, jeg kan klare det her mere. Jeg føler mig til grin. Og så begynder vi at formulere en pressemeddelelse på hendes iPad.«

Rikke Karlsson har meldt sig ud af DF i protest mod, at Morten Messerschmidt ikke vil vise hende papirerne på de to fonde Feld og Meld, som han har bedt hende skrive under på. Efterfølgende sagde Morten Messerscvhmidt at hun er »en forvirret lille pige fra Rebild«, hvilket han dog senere har undskyldt.

»Jeg kunne ikke udholde tanken om, at Kristian måske var i tvivl om, om han skulle tro på mig eller Morten. Det var jeg virkelig bekymret for, da jeg ikke hørte fra ham,« siger Rikke Karlsson.

Hvorfor advarede du ham ikke om, at du vil melde dig ud hvis du ikke fik snakket med ham?

»Fordi man aldrig skal true med at gå. Hvis man mener det, skal man gøre det,« siger Rikke Karlsson.

Kristian Thulesen Dahl har ifølge Rikke Karlsson haft måneder til at forholde sig til sagen om at Rikke Karlsson siden april har nægtet at skrive under på Morten Messerschmidts fonde Meld og Feld, fordi hun ikke kunne få lov at se hverken vedtægter eller regnskaber.

Hun sendte ham en sms om problemet før DFs sommergruppemøde i Skagen i begyndelsen af. august.

»Jeg sendte en sms om, at jeg havde brug for at snakke med ham om det. Senere talte vi sammen til sommergruppemødet, og han spurgte, om vi kunne mødes i senere august. Jeg sagde ja, og bad ham ringe og aftalte nærmere. Men der skete ikke noget,« siger Rikke Karlsson.

På sommergruppemødet forsøgte Morten Messerschmidt igen at presse Rikke Karlsson til at skrive under ved at lægge papirerne foran hende mens en halv snes folkedtingsmedlemmer sidder og kigger og sige:

»Og nu skal du jo lige skrive under her, Rikke.«

»Jeg svarede så i alles påhør, at jeg igen måtte sige, at jeg ikke vil skrive under på noget, jeg ikke ved hvad er. Han svarede, at så måtte vi tage det op med DFs ledelse. Og jeg sagde: 'Ja, det må vi så'.«

»Derefter skrev Morten en mail til mig, hvor han skrev, at han var utilfreds med mig, at jeg ikke var nok i medierne, og at jeg var illoyal, når jeg ikke ville skrive under. Jeg skrev et svar tilbage, at vi måtte løse prøve at løse problemet, men at jeg fortsat syntes det var forkert, jeg ikke kan få at vide hvad de fonde går ud på. Og det svar sendte jeg med kopi til hele ledelsen, også Kristian Thulesen Dahl, så de kunne se både hvad han skrev og hvad jeg svarede. Men der kom ingen reaktion fra ledelsen,« siger Rikke Karlsson.

Kristian Thulesen Dahl siger til bt.dk at det er rigtigt, han talte med Rikke Karlsson lørdag:

»Hun sendte mig en sms lørdag, og jeg ringede hende op, og vi have en samtale på en halv times tid. Hun sagde, hun ville sende mig en mail, og det gjorde hun også. Men det var mit indtryk at vi skulle tale om det i løbet af den følgende uge. Jeg åbnede også op for at jeg kunne tage til Bruxelles, hvis det var nødvendigt.«

»Jeg var ikke klar over at hun mente, vi skulle tale sammen i weekenden. Og så melder hun sig ud, hvilket jeg synes, er utrolig ærgerligt. Det var unødvendigt. Hendes muligheder for at diskutere det her i partiet var ikke udtømte,« siger Kristian Thulesen Dahl

Andre læser også