Det er ikke længere beløbet, der skiller DF og regeringen i spørgsmålet om besparelser på det danske forsvar. Til gengæld er parterne stadig et stykke fra hinanden, når det handler om værnepligt og kaserner.

Dansk Folkeparti er klar til at acceptere en besparelse på 2,7 milliarder kroner i forsvarsforhandlingerne. Det siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, til DR.

- Det er klart, det her handler om at vise den nødvendige fleksibilitet, også fra regeringens side. Nu kommer vi med en fremstrakt hånd for at få vores mærkesager igennem, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Indtil nu har DF kun villet gå med til en besparelse på to milliarder kroner, men beløbet skiller altså ikke længere parterne.

Det gør derimod spørgsmålet om værnepligt og kasernelukninger. Regeringen foreslog oprindeligt at suspendere værnepligten, men har senere justeret det udspil til, at værnepligten skal skæres fra 5.000 indkaldte i 2012 til 2.300 fremover.

Dansk Folkeparti og regeringen ligger ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger stadig et stykke fra hinanden på spørgsmålet om værnepligten. Samtidig afviser DF at lukke kaserner, som regeringen også har foreslået.

- Når vi gør det, vi gør, er det fordi, vi ønsker værnepligten bevaret. Og så er det også fordi, vi ønsker, at man ikke i sådan en sparerunde nedlægger kaserner, siger Thulesen Dahl.

Partiet, der er en del af det forsvarsforlig, som udløber 1. januar 2015, er i stedet klar til andre besparelser i forsvaret, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Han siger til TV2 News, at de besparelser blandt andet kan findes »på det arktiske område«, og der er ifølge Kristian Thulesen Dahl også »forskellige ting i udlandet, der kan spares på«.

- Der er andre måder at finde de penge på, og det vi nu satser på er at komme igennem med vores hovedkrav omkring værnepligt og kaserner, siger DF-formanden til TV2 News.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.