Dansk Folkeparti er mener, at regeringen må »have noget at have det i«, når Kræftens Bekæmpelse bakker op om et forslag om færre kontroller til kræftsyge patienter.

Et forslag fra sundhedsminister Astrid Krag (SF) og Danske Regioner om færre kræftkontroller, som bakkes op af Kræftens Bekæmpelse, vækker interesse hos oppositionspartiet Dansk Folkeparti.

- Det betyder helt sikkert noget, at Kræftens Bekæmpelse bakker op om forslaget, fordi de er nogle af de første til at råbe op, i hvert fald når vi skal have flere undersøgelser, siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF).

Forslaget, som Kræftens Bekæmpelse tilslutter sig i mandagens udgave af Jyllands-Posten, indebærer, at sundhedsvæsenet går bort fra den systematiske kontrol af kræftpatienter.

I dag har næsten en kvart million danskere haft kræft, og de opfølgende kontroller dræner ifølge regionernes formand Bent Hansen (S) vigtige ressourcer, som i stedet kunne bruges på behandling af kræft. I stedet bør kontrollerne foregå mere efter den enkelte patients behov, og ifølge sundhedsministeren er der ikke nogen dokumentation for, at efterfølgende kontrol har nogen effekt.

Før Liselott Blixt vil tage stilling til, om partiet kan støtte forslaget fra regeringen og regionerne, vil hun undersøge, hvad eksperter på området anbefaler om de færre kontroller.

- Hvis speciallæger går ud og anbefaler det samme, fordi det viser sig, det vil være det optimale at gøre, så er det da noget, vi kan støtte. Men jeg vil helt sikkert undersøge, hvad det har på sig, og hvad det har at sige for den enkelte patient.

Omkring 225.600 danskere har i dag overlevet en kræftsygdom, og Kræftens Bekæmpelse forventer, at tallet vil stige - blandt andet på grund af bedre resultater af behandling samt en stigende levealder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.